Atletic Club Universitatea Arad a dispărut de pe harta fotbalului românesc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Atletic Club Universitatea Arad a luat fiinţă în anul 1995, iar acum nu mai există. Una dintre cele mai mari performanţe ale echipei ACU din Aradul Nou este locul 13 în Divizia B la finele sezonului 2003-2004.

Atletic Club Universitatea Arad (ACU) a dispărut de pe harta fotbalului românesc, după o perioadă critică în care a rămas fără sprijinul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”, iar angajaţii, antrenorii şi jucătorii au fost trimişi în şomaj.


Preşedintele Geta Onu a anticipat sfârşitul demult, însă a încercat tot posibilul să salveze situaţia printr-o asociere cu un alt club. Însă degeaba, pentru că fără bani toate încercările au fost doar eschive deşarte, trageri de timp, iar adevărul crunt n-a mai putut fi ascuns la nesfârşit. Un alt semn a fost neprezentarea juniorilor de la Atletico în contul lui ACU la partida de Cupa României cu Luceafărul II Oradea. În ceea ce o priveşte pe fosta preşedintă de la ACU, Geta Onu, putem spune că aceasta s-a reorientat, deoarece a semnat deja un nou contract şi va părăsi defintiv oraşul nostru.


Mai multe denumiri


Atletic Club Universitatea a luat fiinţă în anul 1995, activând sub mai multe denumiri în Divizia D. În 2000, echipa a promovat pentru prima dată în eşalonul al treilea. După trei sezoane petrecute în Divizia C, a promovat în eşalonul al doilea. Cu antrenorul Marcel Coraş pe banca tehnică, ACU Arad a ocupat la finele sezonului 2003-2004 locul 13 în seria a treia a Diviziei B.


Anul următor avea să aducă retrogradarea echipei, aceasta terminând campionatul pe locul 17. Declinul a continuat şi în sezonul 2005-2006 când, sub conducerea antrenorului italian Gian Pio del Monaco, ACU Arad a retrogradat in Divizia D. Culorile clubului au fost alb şi albastru, iar meciurile pe teren propriu se desfăşurau pe stadionul „Motorul” din Arad.

Citeşte mai multe în săptămânalul ADS Arad

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite