Aradul, primul oraş din ţară care îşi va putea promova evenimentele culturale la Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Corina Şuteu va semna un protocol la Arad FOTO Eduard Enea
Corina Şuteu va semna un protocol la Arad FOTO Eduard Enea

Aradul va fi primul oraş din ţară cu care Ministerul Culturii va semna (luni) un protocol de colaborare pentru dezvoltarea şi promovarea artelor.

Vorbim despre un protocol care pune bazele unui parteneriat activ pe multiple planuri de interes, pentru protejarea şi valorificarea patrimoniului cultural al Municipiului Arad, pentru iniţierea programului „Oraşe Europene”, pentru o mai bună interacţiune între activităţile instituţionale şi culturale ale Municipiului Arad şi cele ale Ministerului Culturii. Asta înseamnă că spaţii din Bucureşti, mai exact spaţiile Ministerului Culturii vor putea găzdui, astfel, evenimentele culturale importante ale Aradului, care vor avea şansa să devină de rang naţional şi intrenaţional.

Mai mult, unele vor avea şansa să primească finanţare chiar de la minister, direct, în baza acestui parteneriat, în timp ce acţiunile şi planurile ministerului vor fi mai bine diseminate la nivel de Arad. Durata colaborării propuse Aradului de Ministerul Culturii este de 10 ani începând de la data semnării protocolului de către ambele părţi, dar parteneriatul poate fi prelungit mai apoi prin acordul părţilor.

Astfel, luni Ministrul Culturii, Corina Şuteu, se va afla la Arad special pentru a semna acest parteneriat între instituţia pe care o conduce şi Primăria Arad, alături de Centrul Municipal de Cultură Arad. Actul va fi semnat la cinema Arta, spaţiu ales tocmai pentru a marca relansarea cinematografului. Cu ocazia evenimentului, primarul Ardului, Gheorghe Falcă, va prezenta o sinteză a investiţiilor făcute în cele trei cinematografe preluate de municipalitate.

Protocolul vine să asigure, totodată, protejarea patrimoniului cultural la nivelul Municipiului Arad prin dezvoltarea şi finanţarea proiectelor şi programelor privind evidenţa, digitizarea, protejarea şi punerea în valoare a patrimoniului cultural naţional, promovarea proiectelor culturale, publicitatea prin intermediul acţiunilor desfăşurate de ambele părţi, organizarea de expoziţii, festivaluri şi alte activităţi cultural-educative, publicarea în parteneriat a unor lucrări ştiinţifice sau de interes public, efectuarea de studii, cercetări etc.

Mai mult unele evenimente vor avea şansa să primească finanţare chiar de la minister, direct, în baza acestui parteneriat, în timp ce acţiunile şi planurile ministerului vor fi mai bine diseminate la nivel de Arad.

Vă mai recomandăm: Corina Şuteu şi-a desemnat înlocuitorul în postul de secretar de stat la Ministerul Culturii

Corina Şuteu, viitorul ministru al Culturii. Fostul consilier Rareş Zaharia: „L-am avertizat pe Vlad Alexandrescu că va fi o revoluţie în Operă“

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite