Arădenii vor avea apă de calitate, dar şi un nivel de poluare mai redus

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bruno Biringer, purtătorul de cuvânt al Companiei de Apă Arad, a prezentat staţia
Bruno Biringer, purtătorul de cuvânt al Companiei de Apă Arad, a prezentat staţia

Staţia de epurare din municipiu a fost reabilitată pentru a oferi condiţii mai bune. Vara viitoare, turiştii, dar şi localnicii, vor putea folosi apa Mureşului pentru diferite activităţi recreative, cum ar fi pescuitul. Arădenii vor avea apă de calitate şi cu un nivel de poluare mai redus.

Cel puţin aşa au spus autorităţile locale în cadrul inaugurării de astăzi a staţiei de epurare. De asemenea, cei care locuiesc în localităţiile apropiate Aradului vor putea să beneficieze de canalizare. „Arădenii vor putea avea parte de un mediu mai curat, fapt care va creşte potenţialul turistic şi de sport”, a spus Bruno Biringer, purtător de cuvânt al Companiei de Apă Arad.

Lucrări costisitoare

Lucrările de reabilitare a staţiei s-au întins pe o perioadă de zece ani şi au costat 13 milioane de euro. „Reabilitarea acestei staţii duce la îmbunătăţirea calităţii apei râului Mureş conform ultimelor standarde europene. Apa va putea fi folosită pentru activităţi recreative şi sportive, pentru pescăriile situate în aval de Staţia de Epurare. De asemenea, va fi un mediu mai puţin poluat pentru ecosistemul râului Mureş. Staţia de Epurare va permite ca şi cei din zonele rezidenţiale şi industriale să poată beneficia de canalizare”, a explicat Gheorghe Bănăţean, directorul Companiei de Apă.

La inaugurarea staţiei au participat sute de persoane, printre care oficialităţile locale, dar şi Ministrul Mediului, László Borbély, care a studiat cu atenţie investiţiile făcute. Cei de la Compania de Apă mai spun că nămolul rezultat în urma epurării apei va putea fi folosit ca îngrăşământ în agricultură. Aradul are în prezent o polulaţie de aproximativ 190.000 de locuitori.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite