Arădenii aleg să meargă la ştrand în Ungaria chiar şi pe ploaie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În orice perioadă a anului, ştrandul din localitatea ungurească Gyula este plin de turişti veniţi din vestul ţării. Românii care îşi doresc vacanţe ieftine, indiferent de temperatură şi de sezon, aleg apa termală a vecinilor de peste graniţă.

Luna mai a dat startul la invazia arădenilor pe ştrandurile din Ungaria. Gyula, un orăşel mic, trăieşte foarte bine din turism. Doi din patru clienţi sunt de pe meleagurile noastre. Au ales ţara vecină, la fel cum fac an de an, pentru că acolo găsesc apă termală, verdeaţă, un centru de SPA şi wellness puse a punct, servicii bune şi accesibile. Plus o curăţenie care te uimeşte. Pe lângă toate acestea, şi posibilităţile de cazare sunt diverse, iar preţurile pornesc, la particulari, de la aproximativ 75 de lei pe zi pentru o cameră de două persoane.

„Nu vezi o hârtie aruncată pe jos. Chit că aici jumătate din clienţi sunt din România. De ce o fi oare la noi altfel?!”, este întrebarea (retorică) a lui Gheorghe Mladin, turist român, venit tocmai de la Reşiţa.

Pentru orice buzunar

Spre deosebire de ştrandul din Arad, poate la fel de întins, însă nu le fel de bine dotat, cel din Ungaria ştie foarte bine să-şi atragă clienţii estivali. „Avem tarife accesibile pentru orice cetăţean maghiar şi cred că astfel şi românii îşi permit. Intrarea este 2.100 de forinţi (aproximativ 33 de lei), iar pentru pensionari, elevi şi studenţi avem o reducere. În această sumă, orice client are acces la plajă în parc, la bazinele cu apă termală, la hidromasaj, la bazinul cu valuri, la tobogan, la bazinele pentru copii ori la cele de 50 de metri, pentru înotătorii profesionişti”, a explicat Ildiko Gyorgy, recepţioneră la ştrandul maghiar. Cât despre satisfacţia clienţilor veniţi din România, nu se poate pune în discuţie.

Adevărate lecţii de turism pentru români

Micuţul orăşel Gyula, de nici 10 mii de locuitori, a învăţat bine lecţia turismului. Aproape că nu mai are nevoie de nicio prezentare, iar „brandul” ştrandului local, transmis acum din gură-n gură, face toţi banii. „Nişte prieteni mi-au zis de acest ştrand şi de atunci mergem în fiecare săptămână. E mult mai curat ca la noi”, a spus Marius Hetco din Arad.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite