Zeci de persoane evacuate dintr-un bloc din Alexandria. O garsonieră în care se aflau doi copii a luat foc

0
0
FOTO: ISU Teleorman
FOTO: ISU Teleorman

În momentul izbucnirii incendiului, în garsonieră se aflau doi copii, unul de 14 ani şi unul de 3 ani. Pompierii au stabilit cauza probabilă a focului.

Vineri, 14 ianuarie, la ora 12.34, pe numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112, s-a solicitat intervenţia pompierilor pentru stingerea unui incendiu izbucnit în interiorul unei locuinţe, la parterul unui bloc social din Alexandria, situat pe strada Al. Ghica.

„Pentru gestionarea acestei situaţii de urgenţă, la faţa locului au ajuns rapid patru echipaje de pompieri, cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă, o descarcerare şi o ambulanţă SMURD”, transmite ISU Teleorman.

Până la sosirea salvatorilor, 10 locatari se autoevacuaseră, iar alte 20 de persoane au fost evacuate de echipajele de pompieri în condiţii de siguranţă. Dintre acestea, trei persoane au fost asistate de către echipajele medicale ale SAJ şi SMURD, deoarece prezentau atac de panică şi uşoară intoxicaţie cu fum, refuzând apoi să meargă la spital.

Incendiul, care se manifesta în interiorul unei garsoniere, la bunurile materiale uşor combustibile, a fost localizat şi lichidat în limitele găsite în mai puţin de 30 de minute.

„Au ars ori au fost deteriorate de foc un pat, circa 100 de kilograme de textile, o fereastră PVC, mobilierul din dormitor şi bucătărie, instalaţia de căldură, covoarele, pardoseala şi zugrăveala de pe pereţi, pagubele fiind estimate la suma 15000 de lei”, spun pompierii.

Din primele cercetări efectuate la faţa locului, cauza probabilă a incendiului a fost jarul provenit de la o ţigară nestinsă corespunzător, care a căzut pe materialele textile din apropierea unui pat.

„La momentul producerii acestui eveniment, în locuinţă se aflau doi minori, unul de 14 ani şi celălalt de aproape 3 ani, aceştia reuşind să se autoevacueze la timp deoarece fratele cel  mare nu s-a pierdut cu firea, procedând corect prin părăsirea imediată a locuinţei împreună cu cel mic”, adaugă ISU Teleorman.

incendiu bloc alexandria foto isu teleorman

FOTO: ISU Teleorman

Vă recomandăm şi: 

Drumul de mare viteză Bucureşti - Alexandria: studiul de fezabilitate va costa 16,12 milioane lei

Şefii serviciului de permise şi înmatriculări auto Teleorman, trimişi în judecată de DNA

Alexandria


Ultimele știri
Cele mai citite