VIDEO Cum arată strada care şi-a atras porecla de cea mai strâmbă din lume

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine cu o parte din strada Lombardi din San Francisco  FOTO: wikipedia.org
Imagine cu o parte din strada Lombardi din San Francisco  FOTO: wikipedia.org

Strada Lombard din San Francisco este cunoscută pentru o porţiune de câţiva zeci de metri cu multe curbe, în pantă, fapt ce i-a atras porecla de cea mai strâmbă stradă din lume. Numeroşi turişti vin să vadă cu ochii lor această atracţie a oraşului.

„Cunoscută drept strada «cea mai strâmbă» din lume, cu curbe abrupte, acest drum unic trece prin vilele victoriene şi atrage milioane de turişti în fiecare an“, astfel e descrisă strada Lombard din San Francisco pe tripadvisor.com.

Strada cu pricina se numără printre cele mai populare repere turistice din San Francisco. An de an, sute de mii de vizitatori se plimbă sau conduc pe acea celebră porţiune din stradă, considerată una dintre cele mai pitoreşti străzi din oraş şi datorită spaţiului verde şi a multitudinii de flori ce dau o notă aparte zonei, se arată pe sftravel.com

Această faimoasă porţiune oferă o privelişte copleşitoare cu vedere spre Golful San Francisco, Podul Bay. Alte atracţii din zonă ce merită vizitate sunt Plaja North, Chinatown şi Institutul de Artă. Acesta din urmă găzduieşte uneori spectacole de artă şi varii evenimente.

Potrivit tripsavvy.com, într-o zi aglomerată sute de turişti vizitează celebra stradă. În ce priveşte frecvenţa maşinilor, aceeaşi sursă aminteşte de circa 350 de maşini pe oră.  

Mai puteţi citi:

VIDEO Ucigător de frumos. Lacul din Rusia care te intoxică doar admirându-l

AlexandriaPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite