Veronica Făcăianu din Videle , vicecampioana naţională la box, va fi preluată de Clubul Steaua

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Veronica Făcăianu
Veronica Făcăianu

Campania ”Dorinţa învinge neputinţa”, demarată în urmă cu câteva luni de Instituţia Prefectului Teleorman, a înregistrat, recent, primele rezultate. Campania şi-a propus ajutarea unor cazuri deosebite şi  oferirea unor oportunităţi pentru persoane sau familii aflate în situaţii dificile. Un prim pas a fost făcut în cazul Veronicăi Păuniţa Făcăianu .

Tânără  este elevă în clasa a XI-a la Liceul Teoretic din Videle. A reuşit să facă performanţă şi să devină vicecampioană la box,  deşi posibilităţile materiale nu i-au permis să aibă un echipament corespunzător sau o alimentaţie aşa cum îi trebuie unui sportiv. A avut însă multă ambiţie, a reuşit să îşi ducă mai departe pasiunea pentru sport.

În urma campaniei derulată de autorităţi, tânăra sportivă a primit în dar echipament sportiv modern şi  şansa de a-şi continua antrenamentele la un nivel mult mai înalt. Ea va fi preluată de clubul Steaua Bucureşti, pentru a putea atinge maximul de performanţă în sportul său favorit.

”Oameni care au dorit să contribuie la cariera sportivă a acesteia au răspuns campaniei umanitare intitulată „Dorinţa învinge neputinţa!”, pe care am iniţiat-o în luna octombrie în parteneriat cu reprezentanţi ai presei locale. Împreună cu fostul ministru al Tineretului şi Sportului, Gabriela Szabo, cu europarlamentarul Viorica Dăncilă, senatorul Gabriela Firea, secretarul de stat în cadrul MTS, Augustin Ioan şi antrenorul lotului national feminin de box si al Clubului Steaua, Adrian Lăcătuş, am fost într-o vizită în sala de antrenament a Veronicăi pentru a-i face acesteia o surpriză”, a anunţat prefectul de Teleorman, Daniela Carmen Dan.

Veronica Făcăianu va beneficia de cazare, masă şi indemnizaţie de la Clubul Steaua, începând cu luna ianuarie. ”Veronica Făcăianu va începe o viaţă nouă, o viaţă în care se va putea antrena şi îşi va putea continua studiile fără să munceasca, aşa cum consider că este firesc să arate programul unui tânăr care nu ar trebui să aibă alte preocupări în afara studiului, sportului şi petrecerii timpului liber într-un mod cât mai creativ şi relaxant”, a mai spus prefectul de Teleorman, Daniela Carmen Dan, iniţiatorul campaniei.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite