UPDATE Familia elevei desfigurate de propriul învăţător s-a răzgândit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fetiţa a primit consiliere psihologică
Fetiţa a primit consiliere psihologică

Un nou caz incredibil s-a petrecut într-o comună teleormăneană. O elevă de 8 ani a fost bătută cu bestialitate de propriul învăţător până a rămas fără un dinte. Este al doilea caz de agresiune din partea unui profesor asupra propriilor elevi înregistrat, în judeţul Teleorman, în acest an.

UPDATE

Acest caz a ajuns şi la urechile ministrului Educaţiei, Cătălin Baba. El a anunţat că se va demara o anchetă. "Din păcate se mai întâmplă şi acte de violenţă în şcolile din România", a spus ministru al Educaţiei.

În timp ce autorităţile se agită pentru elucidarea situaţiei, tatăl fetiţei spune acum că învăţătorul nu este, de fapt, vinovat.

“De ani de zile, de când este în învăţământ, nu a avut belele cu nici un copil. S-a întâmplat. A fost un dinte cariat şi a căzut”, ne-a declarat Ionel Voicu, tatăl fetiţei.

image

foto Adevărul: stânga Ionel Voicu, dreapta Mariana Voicu

Nici mama fetiţei nu mai crede acum aşa mult în vinovăţia învăţătorului, femeia declarând că este prietenă de familie cu dascălul şi că vrea să dea uitării cele întâmplate.

“Când a venit acasă mi-a zis: “mami, domnu’ mi-a dat cu pumnul în gură şi mi-a trântit dintele”. Toţi colegii spun că aşa s-a întâmplat. Dar eu nu vreau să-l dau în judecată. Atâta rămâne spus şi gata. Suntem prieteni, suntem neamuri şi aşa trebuie să rămână acest caz”, ne-a spus Mariana Voicu, mama fetiţei.

Ciudat este faptul că doar cu câteva ore în urmă însuşi Ionel Voicu, tatăl fetiţei agresate, a depus plângere împotriva învăţătorului Marin Dumitru la registratura Inspectoratului Scolar Judetean Teleorman. Se pare că în timpul scurs între plângere şi declaraţia făcută redactorilor Adevărul, familia copilei a fost făcută să „revină la sentimente mai paşnice”.

UPDATE

Feţita bătută de învăţător a primit consiliere din partea unui psiholog şcolar. Specialistul a remarcat unele deficienţe şi faptul că fetiţa este traumatizată, însă spune că există şanse să-şi revină în totalitate.

“Principala problemă a copilului este stima de sine, are foarte puţină încredere în forţele proprii. Este un copil care trebuie să se stabilizeze în primul rând la nivel emoţional. Este un copil cu o emotivitate crescută. Deocamdată teama a mai scăzut. Trebuie neapărat sprijinită, singură nu poate”, ne-a declarat psihologul Rodica Popa.

Caz absolut şocant într-o comună teleormăneană.

Un învăţător şi-a bătut propriul elev, o fetiţă din clasa a II-a. Învăţătorul, Marin Dumitru, de la Şcoala cu clasele I-VIII din comuna Călineşti, este acuzat că a bătut o elevă de 8 ani până i-a scos un dinte. Totul s-a petrecut în timpul orelor de curs. Motivul dezlănţuirii profesorului nu este cunoscut deocamdată, dar a fost formată o comisie care să ancheteze acest caz.

Părinţii copilei nu vor să lase lucrurile aşa şi au depus mai multe plângeri pe numele învăţătorului, atât la şcoala din localitate, cât şi la Inspectoratul Şcoalar, Poliţie şi Prefectură.

Cazul a ajuns la urechile inspectorului şcolar general Teleorman, Constantin Amarie, care condamnă cele petrecute.

Cum poţi să baţi un copil încât să-şi piardă un dinte? E chiar de neînţeles pentru mine aşa ceva. Dacă fetiţa şi-a pierdut un dinte e clar că bătaia a fost de o duritate deosebită. Din păcate, potrivit legislaţiei, Inspectoratul Şcolar nu poate să intervină în cercetare. Totul cade în sarcina Comisiei de disciplină şi Consiliului de administrare al şcolii, în virtutea principiului descentralizării.Din punctul meu de vedere asemenea fapte ar trebui pedepsite cu înlăturarea din sistemul de învăţământ. Nu este de conceput ca un învăţător să bată un copil”, ne-a declarat Constantin Amarie, inspector general şcolar Teleorman.

Învăţătorul bătăuş se află în învăţământ de peste 30 ani.

Potrivit Inspectorului general, Constantin Amarie, acesta nu a mai avut până acum reclamaţii de acest gen.

Acest caz vine la mai puţin de o lună după ce un alt elev de 15 ani a fost bătut cu pumnii şi picioarele, în timpul unei pauze, de către profesorul de matematică de la şcoala la care învaţă. Mai mult decât atât, câteva ore mai târziu, elevul a fost din nou bătut, aruncat din microbuzul şcolar şi abandonat pe câmp, în frig şi zăpadă, de către acelaşi profesor. Din păcate, Comisia de disciplină a şcolii care a anchetat acel caz a dat câştig de cauză profesorului. Astfel că profesorul de matematică a fost declarat nevinovat de respectiva comisie, iar acum predă nestingherit.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe alexandria@adevarul.ro sau pe messenger adevarulalexandria@yahoo.com

Citiţi şi:
Profesorul bătăuş din Bacău, ameninţat cu o armă albă de tatăl copilului pălmuit la ore UPDATE

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite