Tragedie. Un bărbat a murit în timp ce erbicida un teren

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Inspectorii în muncă au deschis o anchetă foto: Adevărul
Inspectorii în muncă au deschis o anchetă foto: Adevărul

Sfârşit tragic pentru un teleormănean de 45 de ani. Bărbatul a murit electrocutat din cauză că utilajul de erbicidat pe care îl manevra a agăţat un cablu de înaltă tensiune. Şocul a fost atât de puternic încât omul a fost aruncat la doi metri de utilaj. Acolo l-au găsit şi medicii de la Ambulanţă, care nu au mai putut face nimic să-l salveze pe bărbat.

Zi fatidică pentru un bărbat din Teleorman, angajat al SC Interagro SA, care şi-a pierdut viaţa într-un mod violent. Bărbatul, de 45 de ani, executa lucrări de erbicidare pe un teren din zona localităţii Vităneşti. Utilajul pe care îl manevra a agăţat un cablu electric sub tensiune şi l-a electrocutat. Şocul a fost atât de puternic încât omul a fost aruncat la pâmănt, la doi metri de utilaj.

Aşa l-au găsit pompierii alexăndreni, care l-au dus pe bărbat într-o zonă sigură, unde să poată fi resuscitat de către echipajul ambulanţei. Din păcate, însă, medicii nu au mai putut face altceva decât să constate decesul. Imediat ce au aflat de incident, reprezentanţii firmei care furnizează energie electrică au intrevenit pentru întreruperea curentului electric pe linia respectivă şi au eliberat cablul electric agăţat de braţul utilajului.

“Conform verificărilor efectuate de anchetatori şi specialişti CEZ Distribuţie, persoana respectivă, care conducea un utilaj de erbicidat, a intrat în contact cu linia electrică aflată sub tensiune şi s-a electrocutat mortal lângă utilajul pe care îl condusese. La faţa locului a fost analizată reţeaua de medie tensiune, constatându-se că utilajul de erbicidat, format dintr-o parte fixă şi două braţe mobile, nu era dimensionat corespunzător, iar una dintre părţile mobile a agăţat în trecere un conductor aflat sub tensiune”, explică reprezentanţii CEZ Distribuţie, într-un comunicat de presă, accidentul.

Reprezentanţii CEZ Distribuţie trag un semnal de alarmă asupra pericolului la care se expun oamenii în cazul în care nu respectă normele de siguranţă. Pentru a evita rănirea gravă prin electrocutare sau chiar decesul, specialiştii ne recomandă să nu atingem conductoarele liniilor electrice chiar dacă sunt căzute la pământ, să nu intrăm în posturile de transformare, să nu urcăm pe stâlpii de susţinere ai reţelelor electrice şi, în nici un caz, să nu înlocuim siguranţele electrice în posturile de transformare, cutii de distribuţie, nişele şi firidele de la case şi blocuri de locuinţe.

Pe aceeaşi temă:

Pescuit mortal. Un pompier a murit electrocutat în timpul unei partide de pescuit

Un tânăr a murit electrocutat de firele de tensiune de pe un stâlp

Tragedie la locul de muncă! Un bărbat a murit electrocutat

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite