Sute de note cuprinse între 1 şi 1,99 la simularea bacalaureatului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de elevi de clasa a XI-a şi a XII-a care au susţinut simularea examenului de bacalaureat s-au ales cu note cuprinse între 1 şi 1,99. La un liceu din Teleorman, toţi elevi au luat sub nota 2.00 la proba de matematică.

Bacalaureatul se va dovedi şi în acest an misiune imposibilă pentru mulţi dintre elevii aflaţi acum în anul terminal de liceu. Rezultatele de la recenta simulare a bacalaureatului arată că un număr covârşitor de elevi nu sunt pregătiţi să treacă de acest examen.  Sute de lucrări au fost notate cu note cuprinse între 1,00 şi 1,99 la simularea bacalaureatului din acest an.

Potrivit rezultatelor centralizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Teleorman, la simularea Bacalaureatului de la clasa a XI-a s-au înregistrat  1083 de note cuprinse între 1 şi 1,99. Elevii din clasa a XII-a au susţinut simularea bacalaureatului la toate cele trei discipline de concurs.  N-au reuşit să ia nici măcar 2,00 la Limba română 276 de elevi. La proba a doua, matematică sau istorie, 30% dintre candidaţi au luat  note cuprinse între 1 şi 1,99.

La patru unităţi liceale din judeţ, promovabilitate la simulare a fost de 0%. Este vorba despre  Liceul Tehnologic” Emil Racoviţă” Roşiorii de Vede,   Liceul Tehnologic ”Andrei Şaguna” Botoroaga, Liceul Auto Roşiorii de Vede şi Liceul Tehnologic nr 1 ” Nicolae Bălcescu” Alexandria. Acestea sunt liceele unde a plouat cu note de 1.

La Liceul Tehnologic nr. 2 din Roşiorii de Vede (fostul Grup Şcolar Auto), toţi elevii de clasa a XII-a care au participat la simularea Bacalaureatului au obţinut la matematică note între 1 şi 1.99.

31,83% dintre elevii de clasa a XII-a care au susţinut simularea examenului de bacalureat au luat medii peste 6.00 şi au obţinut note care le-ar fi asigurat promovabilitatea.  În Teleorman, procentul de la simularea din acest an este totuşi mai ridicat faţă de cel de anul trecut, atât la clasa a XI

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite