STUDIU Alexandria, printre oraşele cele mai dezavantajoase din punct de vedere al costului vieţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto arhivă
Foto arhivă

Alexandria se numără printre oraşele desemnate ca fiind cele mai dezavantajoase din punct de vedere al costului vieţii, potrivitunui studiu realizat de platforma de imobiliare Storia.ro şi agenţia D&D Research.

Cercetarea realizată de Storia.ro şi agenţia D&D Research a analizat percepţia pe care românii o au asupra costului vieţii perceput din oraşul şi cartierul în care locuiesc, raportat la veniturile pe care le obţin.

În topul oraşelor dezavantajoase se află , pe lângă Alexandria, oraşe precum Reşiţa,  Vaslui, Focşani, Piatra-Neamţ, Satu-Mare, Tulcea, Călăraşi, Botoşani şi Brăila, Braşov a fost desemnat de studiu ca fiind centrul urban cu cel mai avantajos cost al vieţii din România. Tot în categoria oraşelor în care se merită să trăieşti intră  Cluj-Napoca, Oradea, Sibiu, Piteşti, Timişoara, Târgu Mureş, Craiova, Bucureşti şi Iaşi.

În ceea ce priveşte analiza pe regiuni, studiul efectuat de Storia.ro şi agenţia D&D Research arată că Transilvania este considerată zona cu cel mai avantajos cost al vieţii. În topul pe regiuni urmează : Bucureşti, Oltenia şi Banat. Moldova, Dobrogea. Pe ultimul loc se află regiuneai Muntenia. Bucureştiul a fost evaluat de către localnici ca fiind pe locul 9 în top 10 cele mai avantajoase oraşe din ţară din punct de vedere al costului vieţii.

 Storia.ro şi agenţia D&D Research au realizat şi o analiză pe cartiere. Participanţii studiului au fost invitaţi să evalueze cartierele în care locuiesc din punctul de vedere al costului vieţii, pe o scală de la 1 la 5, unde 1 reprezintă foarte rău, iar 5 reprezintă foarte bine. La Alexandria, cel mai dezavantajos cartier a reieşit a fi 1 Mai.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite