FOTO Gestul unei mame îndurerate: l-a trimis într-o ultimă aventură pe fiul ei mort

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pasiunea pentru călătorii şi dragostea de mamă l-au ajutat pe CJ, un tânăr care s-a sinucis la vârsta de 20 de ani, să „ajungă” în toată lumea, chiar şi după moarte. Cenuşa băiatului a fost împrăştiată în peste 100 de ţări şi chiar în spaţiu.

Hallie Twomey a cerut ajutorul oamenilor din toată lumea în noiembrie 2013, prin intermediul reţelei Facebook, rugându-i să-i împrăştie cenuşa fiului ei, fostul soldat american CJ Twomey, care s-a sinucis în 2010, la vârsta de 20 de ani. La un an de la iniţierea acestei campanii, cenuşa lui CJ a ajuns, cu ajutorul celor impresionaţi de cerinţa mamei îndurerate, în peste 100 de ţări şi chiar şi în spaţiu. 

Tânărul s-a sinucis pe 14 aprilie 2013, iar mama lui, Hallie, a hotărât să-l trimită într-o ultimă aventură. „M-a măcinat faptul că cenuşa lui va sta în acea urnă pentru totdeauna. CJ nu a apucat să vadă toată lumea, aşa că am vrut să-i ofer această şansă”, a spus mama băiatului, potrivit BBC.

image

Hallie şi CJ FOTO BBC

   

După ce a discutat cu soţul ei, Hallie a lansat o pagină Facebook prin intermediul căreia a rugat oamenii să ia o parte din cenuşa băiatului şi să o împrăştie în diverse colţuri ale globului, în călătoriile lor. Dacă la început a fost descurajată de numărul mic de oameni dispuşi să facă asta, la un an de la iniţierea campaniei, peste 9.000 de persoane s-au oferit să-l ducă pe CJ în jurul lumii.

image
image

„Aş vrea să-i includ pe toţi cei care s-au oferit, dar am o cantitate finită de cenuşă. I-am rugat să-i spună că îl iubesc şi că îmi cer iertare, pentru că simt că l-am dezamăgit”, a declarat Hallie, care a trimis cantităţi mici din cenuşa fiului ei, însoţite de o scrisoare şi o poza cu băiatul oamenilor care mergeau în locuri deosebite, pe care CJ nu a apucat să le vadă în timpul vieţii.

Cei care l-au luat pe tânărul american în călătoriile lor au fost rugaţi să trimită înapoi o fotografie şi câteva detalii despre locul ales. Până acum, cenuşa băiatului a ajuns în locuri precum Alabama, Afganistan, Cambodgia, Antarctica sau Capul Verde, iar ajutorul a venit din partea unor oameni cu poveşti şi naţionalităţi diferite. Unii dintre aceştia au fost chiar la un pas de sinucidere, iar gestul mamei tânărului american i-a determinat să se gândească la decizia lor şi să aleagă viaţa. 

image
image

„Oamenii şi-au împărtăşit poveştile cu noi şi unii chiar ne-au spus că nu se mai gândesc să-şi pună capăt zilelor. Nu ne-am gândit că povestea fiului nostru poate salva vieţi”, mai spune Hallie.

image

Deşi cenuşa lui CJ a ajuns pe toate continentele şi chiar în spaţiu, într-o rachetă lansată în luna octombrie din deşertul mexican, există câteva locuri în care familia acestuia şi-ar dori ca acesta să ajungă: pe statuia Cristos Mântuitorul, din Rio de Janeiro, în Insulele Galapagos, la Marea Piramidă din Giza, în Egipt şi sub copacul Angel Oak, din Carolina de Sud.

Nu toată cenuşa fostului soldat american a fost, însă, trimisă în jurul lumii. O mică parte din aceasta a rămas acasă, iar o altă parte a fost încorporată în bijuteriile mamei lui.

Citeşte şi:

VIDEO Momentul emoţionant în care părinţii unui băiat de 21 de ani aud bătăile inimii fiului lor din pieptul unui bărbat de 61 de ani

Poezia emoţionată scrisă de un puşti de cinci ani în speranţa că sora sa de doi ani va scăpa de cancer

FOTO VIDEO Moment emoţionant surprins cu camera ascunsă: reacţia unei mame după ce fiul îi spune că este homosexual

Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite