Şedinţă de Consiliu Local cu scandal la Alexandria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe ordinea de zi a şedinţei de Consiliu Local a municipiului Alexandria au fost mai multe puncte pe ordinea de zi, dar pentru că angajaţii primăriei au protestat, nu au putut pregăti mare parte din proiectele de hotărâri.

Astfel, de pe ordinea de zi au mai rămas doar două proiecte, unul de asociere cu Consiliul Judeţean în vederea împăduririi unor suprafeţe de teren de pe raza municipiului reşedinţă de judeţ şi unul privind acordarea de ajutoare de urgenţă pentru încălzirea locuinţelor unor persoane cu venituri reduse. Acest ultim proiect avea la final şi două tabele cu alexăndrenii cu handicap grav şi pensionarii cu pensii mai mici de 600 de lei care vor beneficia de acest sprijin din partea municipalităţii. Însă, circul a început în momentul în care consilierul Nicolae Mârzan a cerut la discuţiile şi dezbaterile primului proiect, introducerea unui amendament, prin care Consiliul Judeţean ca beneficiar de fonduri europene să suporte toată cheltuială cu personalul pentru împădurire. În Alexandria, CJ vrea să împădurească 93, 3 hectare de teren, suprafeţe care au fost deja identificate.

Jigniri şi acuzaţii grave

Primarul Victor Drăguşin nu a fost de acord cu amendamentul, precizând că în acest fel dacă Consiliul Judeţean este obligat la ceva, poate retrage propunerea de asociere şi pe bună dreptate pentru că noi nu facem altceva decât să aducem nişte terenuri, care rămân tot ale municipalităţii, care oricum nu sunt productive şi le împădurim. În ceea ce priveşte personalul¸edilul şef a ţinut să menţioneze că angajaţii ADP nu pot presta munci pentru altfel de persoane, decât pentru municipiul Alexandria. De aici şi scandalul dintre cei doi. S-au jignit, şi-au adus cuvinte urâte unul altuia, au mai intervenit şi alţi consilieri şi de aici vacarm în şedinţa de consiliu. Mai mult, primarul a explicat că în cazul în care vor organiza o acţiune de voruntariat, nu au cum să-i plătească pe acei oameni. În cele din urmă, amble proiecte au fost aprobate cu amendament şi alte menţiuni ale primarului Drăguşin.



Alexandria



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite