Se pregăteşte schimbarea unor directori de şcoli din Teleorman

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto arhivă
Foto arhivă

Aproximativ 25 de directori de şcoli vor fi schimbaţi până la începerea noului an şcolar.Mandatele de numire ale directorilor expiră la data de 31 august. Unii directori şi-au dat demisia, alţii ies la pensie, iar alţii vor fi schimbaţi la decizia conducerii Inspectoratului Şcolar Judeţean Teleorman.

Pe  31 august expiră mandatele de conducere ale directorilor generali şi executivi din cadrul instituţiilor de învăţământ preuniversitar. Din septembrie, la unele şcoli din Teleorman vor apărea schimbări în schemele de conducere. Unii directori şi-au dat demisia, alţii au ieşit la pensie, iar alţii vor fi înlocuiţi la decizia Inspctoratului Şcolar Judeţean Teleorman.

 Toţi cei aproape 200 de directori şi directori adjuncţi care conduc şcolile din Teleorman sunt instalaţi pe post cu mandate de numire, neavând concurs. Ministerul Educaţiei nu a mai organizat concursuri pentru ocuparea posturilor de directori de câţiva ani buni. Deşi au existat discuţii la nivelul ministerului despre organizarea concursurilor în acest an şi deşi în 2014 a apărut şi  ordonanţă de urgenţă privind organizarea concusurilor, testările nu s-au ţinut. Menţinerea pe post a directorilor şi directorilor adjuncţi din şcolile teleormănene rămâne, în ultimă instanţă, la latitudinea Inspectoratului Şcolar Judeţean Teleorman.

Potrivit inspectorului general Valeria Gherghe, vor fi schimbaţi aproximativ 25 de directori şi directori adjuncţi . ” Luni urmează să analizăm situaţia. Nu vor fi schimbaţi mulţi, aproximativ 25. Unii şi-au dat demisia, alţii au ieşit la pensie , iar pe alţii îi vom schimba noi”, a spus inspectorul general al ISJ Teleorman.

Printre directorii care şi-au dat deja demisia se numără cel de la Liceul tehnologic ” Emil Racoviţă” din Roşiorii de Vede şi cel de la Şcoala gimnazială din Saelele . Alţi manageri de şcoli au ieşit sau se pregătesc să iasă la pensie.

În ceea ce îi priveşte pe directorii care vor fi schimbaţi la decizia IŞJ Teleorman, criteriul de înlocuire va consta în analizarea activităţii manageriale a acestora. Se va ţine cont şi de rezultatele şcolilor la examenele naţionale, dar şi de felul în care directorii s-au achitat de atribuţiile ce le revin în calitate de directori.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite