Primarul de la Suhaia trimis în judecată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De când a câştigat funcţia de edil şef al primăriei din comuna Suhaia, Costel Barbu a încercat ca cetăţenii să reintre în posesia Bălţii din localitate, care a fost concesionată omul de afaceri Dinu Eduard.

  Conflictul dintre autorităile locale şi cetăţeni, pe de o parte şi afacerist datează de ani buni, de când acesta din urmă şi-a pus paznici la baltă, pentru ca nimeni să nu mai pescuiescă.
Însă, oamenii susţineau că balta este a comunei şi continuau să meargă acolo la pescuit. Şi ori de câte ori, omul de rând era prins pe malul bălţii, era lovit de paznici omului de afaceri. Acolo pescuiau doar cei care plăteau taxa de pescuit, mai mult oameni cu bani. În timp, Dinu Eduard şi-a construit o casă pe malul bălţii, unde de altfel, locuia. A urmat un proces foarte lung, intentat de primărie omului de afaceri, care scotea bani de pe urma bălţii, iar în data de 12 noiembrie 2009, Prefectura a emis un titlu de proprietate, prin care cetăţenii primeau lacul înapoi.

Declanşarea revoltei
 

„În data de 12 noiembrie 2009, comisia judeţeană de punere în posesie a mers în comună, iar primarul, Costel Barbu a chemat la primărie mai mulţi localnici, cărora le-a pus la dispoziţie mijloace de transport, tractoare şi buldozere, pentru a merge împreună la baltă. O parte dintre aceştia au mers împreună cu reprezentanţii primăriei la locul unde trebuia să se bată ţăruşul, iar ceilaţi s-au deplasat la locuinţa lui Dinu Eduard”, a spus purtătoarea de cuvânt a Perchetului de pe lângă Tribunalul Teleorman, procuror Cocuţa Evaterina Ruscu. Puhoiul de oameni, aproximativ 200 de persoane s-a dezlănţuit la vederea oamului de afaceri şi cu buldozerul au distrus gardul casei, au incendiat un autoturism Dacia, au răsturnat un Jeep şi au spart geamurile de la casă şi de la uşi. Toate acestea se întâmplau în prezenţa edilului şef, care „era urcat pe una dintre maşini şi flutura titlul de proprietate al bălţii”, a mai spus procuroarea. Oamenii cereau omului de afaceri să plece din comuna lor, lucru pe care acesta din umră l-a făcut.
Mascaţii nu le-au putut ţine piept localnicilor
Deşi echipaje impresionante ale S.P.I.R.-ului, dar şi zeci de jandarmi au sosit la locul cu pricina, nu au putut să-i stăpânească pe cei revoltaţi. Mai mult decât atât, la evaluarea pagubelor făcută de Dinu Eduard, acesta a observat că pe lângă bunurile distruse, îi lipseau două autovehicule, de tip ATV şi ustensile pentru peşte.

image

20 de persoane trimise în judecată

Pe lângă primarul Costel Barbu, alte 19 persoane au fost trimise în judecată, pentru infracţiunile de distrugere, ultraj contra bunelor moravuri, tulburarea liniştii şi ordinii publice şi violare de domiciliu. În data de 27.07.2010, a fost întocmit rechizitoriul.

AlexandriaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite