Primarii din Poeni şi Săceni, la un pas să îşi piardă mandatele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto arhivă
Foto arhivă

Ilcuş Ionel, primarul din Poeni (PNL) şi Marin Vişănoiu, primarul din Săceni (PSD), sunt la un pas să îşi piardă mandatele de edili, la doar câteva luni după ce le-au câştigat în urma scrutinului din 5 iunie.

În cazul primarului din Poeni, Agenţia Naţională de Integritate a constatat, încă din decembrie 2013, starea de incompatibilitate. Potrivit ANI, Ilcuş Ionel a deţinut, simultan, funcţia de viceprimar al Comunei Poeni şi calitatea de administrator la două societăţi : S.C. CORNAGRO S.R.L., în perioada 04 iulie 2008 – 17 septembrie 2013 şi S.C. BRAD CON S.R.L., în perioada iulie 2008 – 2013. Deşi edilul a intentat proces , instanţa de judecată s-a pronunţat în defavoarea acestuia şi starea de incompatbilitate a fost stabilită prin decizie judecătorească.

Marin Vişănoiu, primarul comunei Săceni, a fost condamnat la opt luni de închisoare cu suspendare, după ce a fost prins conducând sub influenţa alcoolului. Incidentul s-a petrecut în anul 2015, iar la începutul anului 2016 instanţa din Roşiorii de Vede s-a pronunţat pentru pedepsirea edilului cu închisoare cu suspendare. Edilul a atacat soluţia la Curtea de Apel Bucureşti care s-a pronunţat în data 29.06 2016, prin sentinţă definitivă, respingând ca nefondat apelul primarului.

Instituţia Prefectului judeţului Teleorman este în procedură de emitere a ordinelor de încetare a mandatelor înainte de termen pentru cei doi primari teleormăneni, după ce aceştia au primit sentinţe definitive ale instanţelor de judecată. După emiterea ordinelor de încetare a mandatelor, în ambele localităţi s-ar putea organiza alegeri locale anticipate, odată cu alegerile parlamentare din decembrie.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite