Pregătiri pentru însămânţările de toamnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Campania de însãmânţare a demarat în judeţ cu întârziere din cauza secetei prelungite. Abia în ultimele săptămâni precipitaţiile căzute au permis agricultorilor să pregătească pământul pentru însămânţari.

Până în acest moment, în judeţ a fost cultivatã doar rapiţa, iar însãmânţarea orzului şi a grâului a fost începută doar în anumite zone. Potrivit datelor centralizate de Direcţia Agricolă Judeţeanã, în Teleorman, vor fi cultivate in aceasta toamna peste 150.000 hectare.

"După o lungã perioadã de secetã s-a îndurat Dumnezeu de noi. Lucrãrile agricole sunt puţin în întârziere, dar acum am început însãmânţatul la rapiţă, urmeazã de săptămâna viitoare sã pregătim pentru orz şi grâu. Am colegi care nu pot trece peste anul acesta greu. Este un an greu. Nu mai sunt bani.", s-a plâns Adrian Spânu, unul dintre producãtorii agricoli din comuna Peretu.

Potrivit directorului DAJ Teleorman, Veronela Pantilie, culturile de porumb şi floarea soarelui au fost recoltate într-un procent semnificativ.

La floarea soarelui, dintr-un total de 83.876 de hectare s-au recoltat 80.100, iar la porumb avem 68.050 de hectare recoltate dintr-un total de 73.350 de hectare.

Probleme s-au înregistrat doar în parte de nord a judeţului unde fermierii au recoltat şi au semănat târziu.

AlexandriaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite