Pompierii teleormăneni la ora bilanţului. În 2015, ISU Teleorman a avut 8399 de intervenţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Evenimentul s-a desfăşurat în aula Universităţii  ”Valahia”
Evenimentul s-a desfăşurat în aula Universităţii  ”Valahia”

Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ”A.D. Ghica” Teleorman au avut anul trecut  8399 de intervenţii la  incendii, accidente şi alte situaţii de urgenţă.  În urma intervenţiilor pompierilor teleormăneni au fost salvate  60 de vieţi omeneşti şi bunuri în valoare de peste 45 milioane lei.

Raportul de activitate al ISU Teleorman şi al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a fost prezentat ,astăzi ,în cadrul unei şedinţe festive desfăşurate în aula Universităţii Valahia din Alexandria. La eveniment a fost prezent şi prefectul de Teleorman, Daniela Carmen Dan,  preşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. Prefectul de Teleorman le-a mulţumit pompierilor pentru întreaga activitate derulată în anul 2015, un an care nu a fost deloc uşor.

Activitatea ISU Teleorman a fost apreciată şi de preşedintele CJ Teleorman, Adrian Gâdea :” Pe tot parcursul anului 2015 aceste structuri, poate cele mai prezente în momentele cheie, de răscruce în viaţa cetăţenilor, au fost mereu la datorie, întotdeauna acolo unde a fost nevoie, la incendii, accidente, descarcerări, inundaţii, deszăpeziri, diverse situaţii cărora am fost nevoiţi să le ţinem piept împreună”.

În 2015, pompierii teleormăneni au avut  8399 de intervenţii la incendii, accidente, inundaţii şi alte situaţii.”Din situaţia statistică întocmită pentru anul 2015, comparativ cu anul 2014, reies printre altele următoarele concluzii:numărul incendiilor a crescut cu aproximativ 22,6 % (respectiv de la 292  în anul 2014, la 358 în anul 2015), iar cel al incendiilor de vegetaţie şi altele a crescut cu aproximativ 86,8% (respectiv de la 159  în anul 2014 la 297 în anul 2015);numărul situaţiilor de urgenţă, monitorizare transporturi periculoase a crescut astfel, 778 în 2014 şi 985  în 2015, în anul 2015 numărul intervenţiilor S.M.U.R.D  a  fost  de  7165  şi Descarcerare  30 de intervenţii iar anul 2014  numărul intervenţiilor S.M.U.R.D a fost de 6904 şi Descarcerare  34 de intervenţii”, reiese din raportul  activităţii ISU Teleorman prezentat de şeful ISU Teleorman, Sandu Liviu Sorinel.

În ceea ce priveşte inspecţia de prevenire, alt domeniu de activitate al ISU Teleorman,  au fost efectuate peste 1000 de controale în urma cărora au fost aplicate 1689 sancţiuni contravenţionale din care 1298 avertismente verbale, 103 avertismente scrise şi 288 amenzi contravenţionale în cuantum de aproximativ 4,1 milioane lei.

”Pe timpul desfasurarii controalelor de prevenire cadrele Serviciului Prevenire  au organizat si desfasurat  in anul 2015 un  numar de 404 exercitii de alarmare/evacuare in caz de incendiu, comparativ  cu anul 2014 cand s-au efectuat 506 de exercitii de alarmare in caz de incendiu comparativ  cu anul 2013 cand s-au efectuat 420 de exercitii de alarmare in caz de incendiu si cu un numar de  155 exercitii de alarmare in caz de incendiu desfasurate in anul 2012. Raportat la numarul exercitiilor de alarmare/evacuare efectuate de Inspectia de Prevenire in anul 2015 procentul efectuarii acestora de catre cadrele Serviciului Prevenire este de 91,40 % (404 exercitii dintr-un total de 442)”, se mai arată în raportul ISU Teleorman.

Pe parcursul anului au fost executate un numar de 10 misiuni pirotehnice. Tot anul trecut, pompierii au avut de-a face cu o acţiune mai puţin obişnuită: o misiune de identificare şi colectare mercur la grupul sanitar al Gării CFR Alexandria.

Dispecerii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “A. D. Ghica” al judeţului Teleorman au preluat anul trecut 14665 înştiinţări prin sistemul unic de urgenţă 112 privind iminenţa producerii sau producerea unor situaţii de urgenţă referitoare în principal la: incendii, fenomene meteorologice periculoase (vânt puternic, ploi însemnate cantitativ, etc.), descoperirea de elemente de muniţie neexplodate, avarii la reţele electrice, avarii la reţelele de gospodărire comunală, asigurarea măsurilor p.s.i. la manifestări publice culturale şi sportive, persoane blocate în locuinţe, persoane decedate în locuinţe, ş.a.m.d., la 8373 din acestea, respectiv la 58 % intervenind echipajele unităţii.

În cadrul raportului de activitate au fost prezentate şi dotările primite de ISU Teleorman în 2015. ”În anul 2015  unitatea noastră a primit autospeciale noi după cum urmează: 3 autoturisme DACIA DUSTER şi 2 autoturisme Dacia Logan prin „Programul rabla pentru instituţii publice”;o autofreză de zăpadă prin programul POR desfăşurat de Agenţia de dezvoltare intercomunitară ADISUD Muntenia;o şenilată UTV 8x8 prin finanţare de la Primăria Alexandria;o autospecială ATPVM prin comodat de la Ministerul Sănătăţii. Prin programele desfăşurate de IGSU, unitatea a primit 4 bărci cu motor, 5 motopompe transportabile şi 1 motopompă remorcabilă de mare debit, 1 autospecială pentru scafandri cu barcă şi peridoc, precum şi o serie de bunuri materiale necesare desfăşurării intervenţiilor.De asemenea, unitatea noastră este în curs de recepţionare a unui  număr de 5 autoturisme Dacia Logan, 1 autocamion de intervenţie tip N2, 1 autospecială CBRN, 1 automacara Renault şi 1 barcă cu motor prin programul IMES desfăşurat de Consiliul Judeţean Teleorman” a informat conducerea ISU Teleorman, cu prilejul prezentării raportului de activitate pe anul 2015.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite