Olimpicii judeţului merg în tabără pe banii Consiliului Judeţean

0
Publicat:
Ultima actualizare:

  Pentru a păstra tradiţia de 10 ani, Consiliul Judeţean Teleorman a premiat astăzi, de la ora 10.00, elevii care au obţinut rezultate deosebite la olimpiadele naţionale în 2010.

   Bugetul alocat pentru acest eveniment a fost de 7.000 de lei, repartizat olimpicilor în funcţie de rezultatele obţinute. Andreea Pene, care a obţinut locul I la olipiada naţională de spaniolă a primit suma de 200 de lei, Octavian Drăgan, care a obţinut locul II la engleză a laut 180 de lei, iar Aurelia Necşuleasa, care s-a aflat pe poziţia a treia la olimpiada naţională de limba latină, tot 180 de lei. Ceilalţi olimpici din judeţ au plecat acasă cu sume cuprinse între 90 şi 130 de lei, dar şi cu diplome. Toţi profesorii au primit aceeaşi sumă de bani, respectiv câte 50 de lei de persoană. 
Olimpicii nu sunt la prima vizită la consiliu
Dacă primii doi olimpici de pe listă nu au fost prezenţi la premiere, pentru că acum sunt studenţi şi erau plecaţi la facultate, Aurelia Necşuleasa ne-a declarat că nu este pentru prima dată când este premiată de consiliu. „Am mai fost şi în clasa a VII-a, pentru că am obţinut locul II atunci la olimpiada de educaţie tehnologică. După ce termin liceul, vreu să urmez cursurile unei facultăţi din străinătate, dar o să profesez tot aici în ţară”, a spus tânăra. Întrebată de ce ar avea nevoie un elev ca să devină olimpic, fata a spus: „ca să fii olimpic ai nevoie de voinţă, încredere în tine şi să fii ajutat de un profesor foarte bun”.
Sorana Voican, o copilă de 12 ani din Videle, care a luat locul III la olimpiada naţională de limba şi literatura română a fost şi ea prezentă la premiere. Însoţită de profesoara Livia Toleapă, de la Şcoala nr. 1 din Videle, eleva ne-a spus că vrea să urmeze un liceu cu profil uman. „Nu m-am gândit încă undeva vreau să dau, da merge la un liceu cu profil uman”, a adăugat Sorana.
Ca o noutate anul acesta, Consiliul Judeţean Teleorman (CJT) le-a oferit olimpicilor, pe lângă bani şi diplome, şi o tabară de două săptămâni într-una din staţiunile din ţară, la mare sau la munte. Destinaţia şi perioada de plecare vor fi alease de elevi şi profesorii lor, cel mai probabil în vacanţa de vară, iar CJT va suporta cheltuielile de deplasare, cazare şi masă. „Pentru genul ăsta de acţiuni, vom găsi bani, atât de la buget, cât şi de la agenţi privaţi. Cunosc patroni de pensiuni care vor să intre în astfel de acţiuni şi să sprijine o astfel de iniţiativă”, ne-a spus preşedintele CJT, Liviu Dragnea. 

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite