Măsuri de cod portocaliu, la Alexandria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alexăndrenii primesc, din partea primăriei, ceaiuri calde. În municipiu au fost amplasate deja patru centre unde trecătorii care simt că gerul de afară le taie respiraţia, pot servi un ceai cald. Măsura a fost luată după ce meteorologii au emis o avertizare – cod portocaliu, de ger, fiind aşteptate minime cuprinse între -27 şi -17 grade Celsius.

În urma atenţionării venită din partea ANM, primarul Victor Drăguşin a convocat Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă.  În şedinţă s-a stabilit ca persoanele fără locuinţă să fie cazate la Adăpostul pentru familii şi persoane singure aflate temporar în dificultate.
De asemenea, s-a propus ajutarea familiilor aflate în dificultate, care locuiesc la casă, cu lemne de foc.  Mai mult decât atât, pentru familiile care locuiesc la bloc şi folosesc butelia ca sursă de încălzire, Comitetul local a propus să le fie încărcate buteliile. Cei care ajung la Spitalul Judeţean de Urgenţă cu degerături şi nu au locuinţă vor fi cazaţi în centrul UPU până la ameliorarea vremii.
Programul de lucru al angajaţilor ADP şi Alexsal Prest a fost moficat, aceştia ieşind pe teren de la ora 8.00.
Nu în ultimul rând, Comitetul de urgenţă a stabilit deschiderea a patru centre de prim-ajutor(asistenţă medicala primară şi ceai cald) în cele două pieţe, la clubul pensionarilor şi în primărie.
Mai trebuie precizat faptul că în cazul în care spaţiile pe care primăria le deţine se vor dovedi insuficiente cazării persoanelor fără adăpost se vor amenaja spaţii suplimentare în incinta Primăriei Alexandria.

AlexandriaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite