Liviu Dragnea vrea şi al patrulea mandat în fruntea CJ Teleorman

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dragnea este hotărât să renunţe la Consiliul Judeţean Teleorman pentru un post de deputat
Dragnea este hotărât să renunţe la Consiliul Judeţean Teleorman pentru un post de deputat

Preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman, Liviu Nicolae Dragnea mai vrea încă un mandat în fruntea judeţului. La începutul acesteai săptămâni, liderul PSD Teleorman şi-a depus oficial candidatura pentru cel de-al patrulea mandat la şefia CJ Teleorman.

Liviu Nicolae Dragnea candidează din partea USL pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Teleorman. Acesta a depus documentele prevăzute de lege în această săptămână la Biroul Electoral al Circumscripţiei nr.36 Teleorman.

Liviu Dragnea s-a născut pe 28 octombrie 1962, în comuna Gratia, judeţul Teleorman. A absolvit Liceul Matematică - Fizică "Unirea" din Turnu Măgurele, (1977-1981) şi Institutul Politehnic Bucureşti – Facultatea de Transporturi, în 1987.

Acesta a mai urmat studiile Universităţii Ecologice din Bucureşti – Facultatea de management şi administraţie publică, în 2003, Universitatea Naţională de Apărare – Colegiul de Apărare, în 2004, Şcoala Superioară de administraţie publică a Ministerului de Interne din Italia, în 1997 şi un Curs postuniversitar "Managementul administraţiei publice locale" – ASE Bucureşti, în 2001.

Activitatea politică

Liviu Dragnea şi-a începul cariera politică în Partidul Democrat. În perioada octombrie 1995 - martie 1996 a fost vicepreşedinte al Partidului Democrat – filiala Turnu Măgurele şi al Organizaţiei judeţene Teleorman. În 1996 a fost director de campanie electorală la alegerile locale şi generale pentru PD.
În anul 2000, părăsește Partidul Democrat și se înscrie în Partidul Social Democrat, iar din anul 2005 până în 2007 devine vicepreședinte al PSD, funcţie din care s-a autosuspendat.

În campania pentru alegerile parlamentare din 2008, Dragnea a fost coordonator al campaniei PSD, împreună cu fostul ministru al Transporturilor, Miron Mitrea. Din iulie 2009 este secretar general al PSD.

Activitate administrativă

În perioada iunie –decembrie 1996 a fost consilier local în Turnu Măgurele. De acolo a urmat un salt uriaş, Dragnea ocupând în perioada 1996 – 2000 funcţia de prefect al Judeţului Teleorman. În iunie 2000, a fost ales preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, sub sigla Partidului Democrat, post pe care îl deţine şi în prezent.

Dragnea este şi preşedinte al Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România. Alte asociaţii din care face parte sunt: Asociaţia Euro Teleorman Alexandria şi Congresul Puterilor Locale şi Regionale din Europa, Strasbourg, Franţa.

Ministru de Interne

La 18 decembrie a fost ales de Comitetului Executiv Naţional al PSD în funcţia de coordonator al grupului de miniştri social-democraţi din Guvernul Boc, cu rolul de a păstra legătura de la nivelul conducerii partidului cu echipa de miniştri ai PSD.

Pe 20 ianuarie 2009, după demisia lui Gabriel Oprea din fruntea MAI, Dragnea a fost desemnat ministru de Interne. Din păcate şi-a anunţat demisia pe 3 februarie 2009 motivând fondurile insuficiente primite de MAI prin proiectul de buget. El a spus că "nu poate asista tacit la diminuarea resurselor financiare".

Probleme cu DNA

Preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman, Liviu Dragnea, a fost vizat de procurorii DNA într-un dosar privind accesarea ilegală de fonduri europene. Procurorilor anticorupţie au decis neînceperea urmăririi penale în cazul său.

În vizor a fost o afacere referitoare la deschiderea unui punct de control al trecerii frontierei de la Turnu-Măgurele şi Nikopol (Bulgaria). Iniţial, autorităţile locale au stabilit un amplasament pentru acest proiect, însă, ulterior, din pricina faptului că primul amplasament era în litigiu, s-a decis schimbarea acestuia.

Deşi s-a schimbat amplasamentul, Consiliul Judeţean Teleorman nu a reînnoit documentaţia, ci a folosit-o pe cea veche, de la primul amplasament, iar procurorii susţin ca Dragnea a precizat, într-o adresă, că documentaţia a fost refăcută pentru noul amplasament, deşi acest lucru nu era adevărat.

Avere

Liviu Dragnea nu este un om bogat, potrivit declaraţiei de avere. Acesta deţine trei terenuri intravilane în Alexandria, Turnu Măgurele şi Buşteni. Se laudă cu un apartament în Turnu Măgurele, o casă în construcţie în Alexandria şi un spaţiu comercial tot în Turnu.

Ca bunuri mobile a trecut în declaraţia de avere un autoturism Dacia Logan achiziţionat în anul 2008. Nu-i place să lucreze cu băncile, motiv pentru care nu are nici conturi, dar nici datorii bancare.

adevarul.ro îţi va prezenta în campania electorală cele mai interesante informaţii din Teleorman despre campanie, alegeri şi candidaţi. Pe adevarul.ro vei putea afla in timp real informaţii despre rezultatele alegerilor locale 2012.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite