În Alexandria, un singur bloc a fost izolat termic pe banii statului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În Alexandria un singur bloc de locuinţe a fost izolat termic pe banii primăriei şi ai Guvernului. Cu toate acestea, din cele aproximativ 15.000 de apartamente care se găsesc în reşedinţa judeţului Teleorman, o treime sunt izolate termic.

În urma programului demarat de Guvern în anul 2002 privind reabilitatea termică a blocurilor, în Alexandria doar un singur bloc a fost finalizat pe banii statului. Potrivit edilului-şef al Alexandriei, Victor Drăguşin, acel bloc a fost prins în programul de reabilitare termică din 2009.
“Noi am avut 75 de dosare trimise la Ministerul Dezvoltării, dar nu am reuşit să încheiem contract decât pentru un singur bloc. Cu toate acestea alexăndrenii, pe banii lor, şi-au izolat destul de multe apartamente. Din inventarul nostru cred că ne apropiem de o treime din totalul apartamentelor din Alexandria care sunt deja anvelopate”, ne-a declarat primarul Drăguşin.
Trebuie menţionat că în momentul de faţă prevederea legală prin care cetăţenii puteau primi finanţare pentru reabilitarea termică a blocurilor a fost anulată. Cu toate acestea, alexăndrenii care vor să-şi anvelopeze apartamentele pe propria cheltuială pot beneficia de scutirea pe o perioadă de minim 7 ani a impozitelor pe clădiri.
“Pentru a veni în sprijinul oamenilor, în conformitate cu legea, la şedinţa din decembrie 2011 a Consiliului Local s-a aprobat scutirea pe o perioadă de minim 7 ani a cetăţenilor care-şi izolează blocurile pe cheltuială proprie. Această hotărâre dă posibilitatea şi celor care locuiesc la casă să-şi izoleze locuinţele. Cel mai important pas pe care trebuie să-l urmeze toţi înainte de a se apuca de construcţie este de a realiza unui studiu termo”, a mai spus edilul-şef.
Aproximativ 3500 de apartamente din Alexandria au fost izolate termic de proprietari.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite