FOTO Cum arată noua secţie de Pediatrie a Spitalului Videle

0
Publicat:
Ultima actualizare:
videle 7

Noua secţie de Pediatrie a Spitalului Videle a fost inaugurată, astăzi, în prezenţa autorităţilor locale, a prefectului judeţului Teleorman, Daniela Carmen Dan şi a preşedintelui Consiliului Judeţean Teleorman, Adrian Gâdea.

Secţia de Pediatrie care cuprinde opt saloane şi 40 de paturi a trecut printr-un amplu proces de reabilitare şi modernizare , investiţia fiind evaluată la 230.000 de lei. Banii au venit în proporţie de 75% de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi în procent de 25% de la bugetul local.  Alţi bani au venit din sponsorizări. 

Potrivit primarului Nicolae Bădănoiu, mai mulţi agenţi economici din oraş, printre care SC Foraj Sonde Videle,  şi-au adus contribuţia la modernizarea secţiei, donând aparatură electronică sau alte dotări.

”Unii dintre ei au dus  frigiderele, unii au adus pături, alţii au adus lenjerie, Fiecare a venit cu ceva şi le mulţumesc pe această cale tuturor” a spus primarul oraşului Videle. 

Reabilitarea şi modernizarea secţiei de Pediatrie din Spitalul Videle, unitate care deserveşte aproximativ 70.000 de locuitori ,se impunea de mai multă vreme.

”Încă din 2013sunt măsuri de supraveghere pe secţia de Pediatrie şi  se tot sesizează prin controalele  DSP că acolo lucrurile trebuiesc îndreptate. Ajunsesem în situaţia să investim din două în două săptămâni în vechea secţia de pedatrie”, a menţionat Daniela Carmen Dan,  prefectul de Teleorman, cu prilejul evenimentului de inaugurare.

În condiţiile în care vechea secţie de pediatrie a spitalului se afla într-un avansat proces de degradare, inaugurarea de astăzi este considerată de autorităţi un succes. 

Inaugurare cu întârziere

Primarul Nicolae Bădănoiu a explicat motivele pentru care investiţia nu a putut fi folosită la data finalizării lucrărilor, decembrie 2014.

”În luna decembrie, la jumătate, a fost finalizată  investiţia. Estacada . Problema a fost oxigenul. A trebuit din vechea clădire să venim în noua clădire unde este acum Pediatria cu instalaţia de oxigen. A trebuit proiectare. Pentru obţinerea avizelor a trebuit să stăm 30 de zile. Asta a fost singura problemă”, a explicat primarul. Potrivit acestuia, problemele legate de estacadă au ţinut investiţia pe loc aproape două luni şi jumătate.

Noua secţie are opt saloane şi 40 de paturi, cabinete pentru medici, grupuri sanitare, sală de mese. Capacitatea este aceeaşi ca şi în cazul vechii secţii. Primarul Nicolae Bădănoiu intenţionează să facă demersuri pentru reabilitarea secţiei vechi, rămase în spital, şi extinderea Pediatriei, dacă adresabilitatea pacienţilor va impune acest lucru.

Spitalul va obţine acum autorizaţie definitivă

Potrivit directorului Direcţiei de Sănătate Publică Teleorman, Mioara Comana, Spitalul din Videle va obţine acum autorizaţie definitivă.”La Spitalul Videle ca să rămân definitivă autorizaţia era vorba  de secţia de pediatrie. Aştept Spitalul Judeţean ,în vară, ca să închidem şi acolo” a spus Mioara Comana, cu prilejul evenimentului de astăzi.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite