Formarea de specialişti în agricultură este soluţia propusă de autorităţi pentru reducerea şomajului în Teleorman

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Formarea de specialişti în agricultură este soluţia propusă de autorităţi pentru reducerea ratei şomajului în Teleorman. Liviu Pop, ministrul delegat pentru Dialog Social a participat astăzi, la Alexandria, la Comisia de Dialog Social reunită la Prefectura Teleorman.

Liviu Marian Pop, ministrul delegat pentru Dialog Social a participat, astăzi, la şedinţa Comisiei de Dialog Social Teleorman, organizată la sala mare de şedinţe a Palatului Administrativ din Alexandria. Alături de ministru şi conducerea Prefecturii şi Consiliului Judeţean Teleorman s-au mai aflat parlamentari, membrii Comisiei de Dialog Social, directori ai serviciilor deconcentrate, reprezentanţi ai sindicatelor şi ai organizaţiilor sindicale şi reprezentanţi ai organizaţiilor patronale.

Întâlnirea a fost iniţiată de prefectul Daniela Carmen Dan  şi a fost generată de statistica îngrijorătoare privind rata şomajului din judeţ care a ajuns la 11%. ”Având în vedere situaţia şomajului la nivelul judeţului Teleorman, ne dorim să identificăm modalităţile prin care instituţiile abilitate pot contribui la formarea profesională corelată cu cerinţele pieţei forţei de muncă”, a spus prefectul de Teleorman

Avand in vedere ca Teleormanul este un judet preponderent agricol, agricultura  rămâne domeniul în care formarea de specialişti ar putea duce la  reducerea somajului în judeţ. Autorităţile propun soluţii pe termen scurt, mediu şi lung.

 ”Pe termen scurt ne propunem ,cu ajutorul instituţiilor specializate, cum ar fi AJOFM-ul  sau Centrul Regional de Formare Profesională pe care îl avem la Turnu Măgurele,  să facem cursuri exact pentru acele specializări de care este nevoie în agricultură. Iar pe termen mediu şi lung ne propunem şi cu ajutorul şi sprijinul ministrului Liviu Pop, dar şi cu ajutorul şi sprijinul ministrului Educaţiei, domnul Câmpeanu, să introducem în planul de şcolarizare 2016-2017 clase specializate care să formeze personal pentru agricultură. Aceste clase specializate se pot înfiinţa  atât în  cadrul liceelor cu profil tehnologic dar şi prin crearea  unor şcoli profesionale”, a spus prefectul de Teleorman, Daniela Carmen Dan.

 Problema salarizarii funcţiei publice şi  principalele probleme dezbătute anul acesta în cadrul Comisiei de Dialog Social au fost celelelate subiecte abordate la întâlnirea de astăzi.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite