Doar  359 de candidaţi din Teleorman au luat bacalaureatul Promovabilitatea este de 20,17%

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto arhiva
Foto arhiva

Rata de promovabilitate a bacalaureatului de toamnă este, în Teleorman, de 20, 17%. Din numărul total al absolvenţilor înscrişi la cea de-a doua sesiune de bacalaureat din acest an, doar 359 au luat examenul.

La bacalaureatul de toamnă s-au înscris 2193 de absolvenţi teleormăneni. Aproximativ 400 de elevi nu s-au mai prezentat la probe, iar alţi 13 au fost daţi afară din examen, după ce au fost prinşi copiind. În final, au susţinut bacalaureatul de toamnă 1767 de absolvenţi, iar dintre aceştia, doar 359 au promovat examenul. 

Promovabilitatea la nivelul judeţului Teleorman este de 20, 17%, apropiată de cea înregistrată la nivel naţional. În ceea ce priveşte promovabilitatea pe serii, şi de data aceasta, absolvenţii din seria curentă s-au dovedit a fi un pic mai pregătiţi, decât colegii lor din seriile anterioare. Au promovat examenul, 20,57% din absolvenţii promoţiei curente şi 19,48% din absolvenţii seriilor anterioare. 

Candidaţii nemulţumiţi de notele obţinute pot depune contestaţii astăzi, până la ora 16.00. Rezultatele finale vor fi afişate în data de 5 septembrie, după soluţionarea contestaţiilor.

Aşa cum era de aşteptat, rezultatele bacalaureatului de toamnă sunt mai slabe decât cele de la sesiunea din vară. În Teleorman, la prima sesiune a bacalauratului din acest an, promovabilitatea a fost de 36%.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite