De frica amenzilor, alexăndrenii au stat la coadă pentru a oferi CNP-ul recenzorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto arhivă
Foto arhivă

  În dimineaţa ultimei zile a Recensământului Naţional, la sediul primăriei din Alexandria era o aglomeraţie de nedescris. Speriaţi de amenzlei destul de mari, alexăndrenii au preferat să îşi ia liber o zi şi să îşi aştepte rândul la completarea formularelor de recensământ.

   Marea majoritate a celor prezenţi la primărie fac parte din rândul celor care au refuzat să dea CNP-ul atunci când recenzorii le-au bătut la uşă, de teama unei utilizări frauduloase a acestei informaţii. Ulterior, după ce situaţia s-a clarificat şi prefecţii din toate judeţele au făcut public faptul că furnizarea CNP-ului este obligatorie, unii dintre recenzori s-au întors pentru a completa formularele, în timp ce alţii, din lipsă de timp şi disponibilitate, au înregistrat refuzul furnizării informaţiei cu pricina, expunându-i pe cei în cauză unei amenzi deloc neglijabile, ca valoare.

Recenzorii alexăndreni nu au avut timp suficient

Altă parte a celor care au format cozi la municipalitate sunt cei care nu au fost recenzaţi deloc şi, din păcate, numărul lor pare a fi destul de însemnat, pentru că, mulţi dintre recenzorii alexăndreni nu au avut timpul fizic suficient să acopere toate locuinţele avute în responsabilitate, obligându-i pe oameni să vină singuri şi să facă acest lucru. Marian Bădescu este unul dintre oamenii care nu au fost găsiţi la domiciliu de recenzor şi care a luat decizia de a veni singur la primărie să ofere informaţiile necesare: “Eu am fost tot timpul acasă, pentru că am fost în concediu şi dacă am văzut că nu a venit nimeni atunci am spus că decât să risc o amendă, mai bine vin personal la primărie şi completez formularul. Oricum, nu este corect că se întâmplă acest lucru, pentru că eu la primărie pot declara orice vreau, inclusiv că am vilă cu piscină. Ei nu au de unde să ştie... Dacă veneau la mine acasă, puteau constata singuri că nu am... Eu azi nu mai eram în concediu, dar de frică, mi-am luat liber”.

Reguli schimbate pe parcurs...

Cei care au venit să completeze numai CNP-ul pentru că au refuzat să îl furnizeze recenzorului s-au arătat extrem de dezamăgiţi de felul în care a decurs acest recensământ şi de faptul că regulile jocului s-au tot schimbat pe parcurs. Teama de amendă a fost însă mai mare decât revolta, aşa că câteva sute de alexăndreni s-au perindat în cursul întregii zile pe la sediul municipalităţii, solicitând ca un recenzor să le acorde 15 minute pentru rezolvarea problemei. La rândul lor, recenzorii au fost extrem de ocupaţi şi s-au plâns chiar în repetate rânduri că nu au avut nici măcar răgazul de a bea un pahar cu apă.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite