Colaborare româno-bulgară în vederea obţinerii de fonduri europene pentru infrastructură

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto arhiva
Foto arhiva

Autorităţile judeţene din Teleorman s-au întâlnit cu omologii bulgari la Sviştov în cadrul unei întâlniri care a avut drept temă prezentarea portofoliului de proiecte cu finanţare europeană, prin programele de cooperare transfrontalieră pregătit de Consiliul Judeţean pentru perioada 2014–2020.

Din delegaţia oficialităţilor teleormănene au făcut parte preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Gâdea, europarlamentarul Viorica Dăncilă şi primarul oraşului Zimnicea, Petre Pârvu. 

Scopul vizitei a fost prezentarea portofoliului de proiecte cu finanţare europeană, prin programele de cooperare transfrontalieră (CBC) pregătit de Consiliul Judeţean pentru perioada 2014–2020.”Suntem interesaţi în mod deosebit de modernizarea infrastructurii portuare de la Turnu Măgurele şi Zimnicea, care, în viziunea noastră, constituie cea mai bună posibilitate de relansare a activităţii economice pentru toată partea sudică a judeţului Teleorman. Dorim ca această componentă a ”Strategiei dunărene” pe care o promovăm, să o completăm cu modernizarea şi îmbunătăţirea accesului rutier spre şi dinspre punctele de traversare a Dunării în Bulgaria”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman. 

Autorităţile bulgare şi-au manifestat receptivitatea faţă de proiectele prezentate, angajându-se să identifice partenerii interesaţi de realizarea acestora. Nominalizarea lor se va face în cursul lunii noiembrie, cu ocazia vizitei pe care partenerii bulgari o vor face la Consiliul Judeţean Teleorman, pentru a prezenta propunerile proprii de proiecte cu finanţare CBC, pe care doresc să le implementeze în cooperare cu partenerii români. 

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite