Cinci poliţişti de frontieră din judeţ, acuzaţi de corupţie. Vindeau braconierilor informaţii  şi primeau, la schimb, bani şi peşte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto arhiva
Foto arhiva

Cinci agenţi de poliţie de frontieră din Turnu Măgurele şi Zimnicea au fost trimişi în judecată. Poliţiştii sunt acuzaţi de faptul că au ajutat la braconaj, dând informaţii despre acţiunile în flagrant pe Dunăre, contra unor sume de bani sau la schimb cu peştele prins de braconieri.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Teleorman a emis rechizitoriul, dispunând inculparea şi trimiterea în judecată a şapte persoane, din care cinci  agenţi de poliţie de frontieră pentru săvârşirea unor fapte de corupţie. 

Dosarul a fost înregistrat urmare a sesizării din oficiu de către Direcţia Generală Anticorupţie  – Serviciul Judeţean Anticorupţie  Teleorman privind faptul că agentul şef adjunct de poliţie M.M., agentul şef de poliţie B.C. şi agentul principal de poliţie T.G., toţi din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Turnu Măgurele îl favorizau pe învinuitul M.A. prin faptul că îi transmiteau acestuia, contra cost, date despre acţiunile organizate de organele poliţiei de frontieră de prindere în flagrant a braconierilor piscicoli.

“Ulterior, fapte de acelaşi gen s-a constatat că erau comise şi de învinuitul N.M.D., şi el agent de poliţie la Sectorul Poliţiei de Frontieră Turnu Măgurele, precum şi de către învinuitul B.I.C., agent de poliţie la Sectorul Poliţiei de Frontieră Zimnicea”, se arată într-un comunicat emis de DGA.

Începând din luna martie 2012, în mod repetat şi în baza unei rezoluţii infracţionale unice, agenţii de poliţie au pretins şi primit foloase (peşte) în scopul de a nu-şi îndeplini îndatoririle de serviciu sau de a face un act contrar acestor îndatoriri de la învinuiţii M.A., D.M. şi C.D.I., se mai arată în documentul emis de instituţie. 

Poliţiştii acuzaţi de corupţie transmiteau  date confidenţiale privind turele de serviciu şi controalele Poliţiei de Frontieră , braconierilor care acţionau pe Dunăre şi Olt.  Sub paza poliţiştilor, aceştia din urmă încălcau legea nestingheriţi.

Poliţiştii suspectaţi au fost monitorizaţi o vreme, iar suspiciunile s-au confimat.  Convorbirile lor telefonice au fost monitorizate, iar ancheta a inclus şi nouă percheziţii la domiciliile poliţiştilor şi a celorlalte persoane implicate.

Cei cinci agenţi de poliţie au fost trimişi în judecată pentru     săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice. N-au scăpat nici cei care pescuiau ilegal ei fiind puşi sub acuzare pentru  săvârşirea infracţiunilor de pescuit electric, respectiv deţinere a uneltelor de plasă de tip monofilament şi deţinerea fără documente legale a peştelui. Au mai fost aplicate 3 sancţiuni administrative şi confiscate mai multe bunuri . 

Pe parcursul cercetărilor efectuate sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Teleorman s-a beneficiat de sprijinul Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă Teleorman, S.R.I -D.J.I. Teleorman, I.J.J. Teleorman şi  Inspectoratul Judeţean de Poliţie  Teleorman.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite