Caz unic în ţară: primarul şi consilierii locali nu pot depune jurământul pentru că n-au majoritate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prefectul Zorinel Niculcea aşteaptă decizia Guvernului Ponta
Prefectul Zorinel Niculcea aşteaptă decizia Guvernului Ponta

Judeţul Teleorman se face din nou remarcat. În comuna Călmăţuiu de Sus, primarul ales în urmă cu o lună nu a putut depune jurământul pentru că nu s-a reuşit constituirea Consiliului Local. Aceste probleme sunt cauzate de cei 5 consilieri ai Alianţei pentru Teleorman care nu s-au prezentat la nici una dintre cele trei şedinţe pentru validarea primarului şi a Consiliului Local.

Comuna Călmăţuiu de Sus reprezintă un caz unic în ţară din cauza faptului că aici nu s-a constituit, nici până înacest moment, Consiliul Local, iar primarul nu poate depune jurământul de credinţă.

Judeţul Teleorman s-a remarcat negativ, în perioada alegerilor locale şi imediat după prin două cazuri, anularea alegerilor în comuna Răsmireşti şi celălalt unic la nivel naţional. Este vorba despre imposibilitatea constituirii şi validării Consiliului Local din comuna Călmăţuiu de Sus, din cauza faptului că nu s-a întrunit numărul necesar de consilieri. Mai exact, cei 5 aleşi din partea Alianţei pentru Teleorman (PDL+PNŢCD) nu s-au prezentat la nici una dintre cele trei şedinte pentru validarea primarului şi a Consiliului Local.

În acest caz, prefectul Zorinel Niculcea a informat Ministerul de Interne, urmând ca Guvernul să emită o Ordonanţă de Urgenţă în vederea realuării alegerilor pentru întregirea Consiliului Local.

“Se pare că suntem caz unic pe ţară. Există o comună în judeţ unde nu s-a reuşit constituirea Consiliului Local. Este vorba despre comuna Călmăţuiu de Sus. Aici au fost convocate 3 şedinţe successive şi din păcate 5 consilieri n-au venit la nici una dintre ele. Ulterior a fost convocată şi o a patra la care au fost convocanţi supleanţii, dar nici aceia nu s-au prezentat. În aceste condiţii a trebuit să declarăm că în localitatea Călmăţuiu de Sus de vor organiza alegeri pentru completarea locurilor vacante”, a declarat prefectul judeţului Teleorman, Zorinel Niculcea.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite