Care sunt cele mai periculoase şosele din Alexandria şi în ce zile se produc cele mai multe accidente

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto arhivă
Foto arhivă

Străzile Dunării şi Bucureşti sunt arterele unde s-au produs cele mai multe accidente de circulaţie în Alexandria, în ultimii doi ani. Marţea este ziua predispusă la accidente, în vreme ce duminica pare cea mai sigură zi de circulat pe şoselele din oraş. După o analiză făcută de poliţiştii de la circulaţie, 50% dintre accidentele de anul trecut s-au produs în intervalul orar 6.00-14.00.

 În anul 2014 , în municipiul Alexandria şi în zona de siguranţă rutieră arondată au fost  înregistrate 83 accidente de circulaţie soldate cu victime omeneşti , dintre  care 24 accidente se înscriu în categoria celor grave ( soldate cu 4 persoane decedate , 23 persoane rănite grav şi 18 persoane rănite uşor ) , iar 59 accidente se înscriu în categoria  celor uşoare ( soldate cu 70 de persoane rănite uşor ).

 Comparativ cu anul 2013 s-a costatat că a scăzut numărul accidentelor de circulaţie soldate cu victime omeneşti a scăzut de la 87 (2013) la 83 . A crescut în schimb numărul  accidentelor grave şi numărul persoanelor decedate.

Cauza principală a accidentelor-neacordarea de prioritate

Analizând accidentele de circulaţie după cauza producerii acestora, s-a constatat că principalele motive au fost : neacordarea de prioritate maşinilor (11 accidente),neacordarea de prioritate pietonilor (7), traversarea neregulamentară a drumului de către pietoni (7), neatenţia în conducere (3), depăşirea neregulamentară , neasigurarea la mersul înapoi, viteza neadaptată la condiţiile de drum . Din cele 47 de accidente produse pe străzile din oraş Alexandria şi soldate cu victime omeneşti  13 s-au produs din cauza neacordării de prioritate, 7 din cauza traversării neregulamentare a şoselelor şi 5 din cauza neacordării de prioritate pietonilor

Cele mai periculoase străzi

Cele mai multe accidente soldate cu victime s-au produs pe strada Dunării ( 12 accidente ) şi strada Bucureşti ( 5 accidente ). Alte străzi unde anul trecut s-au produs câte trei sau două accidente sunt Cuza Vodă, Libertăţii, Alexandru Ghica, Dr Stâncă, Constantin Brâncoveanu , Av. Alexandru Colfescu.

 Marţea, ziua neagră pe şoselele din Alexandria

 În ceea ce priveşte zilele în care s-au produs cele 47 de accidente rutiere soldate cu victime , în urma unei analize a poliţiştilor de la circulaţie s-a constatat că cele mai multe accidente s-au petrecut în zilele de marţi. 11 accidente s-au înregistrat anul trecut în zilele de marţi, 9 în zilele de sâmbătă , 7 în zilele de joi şi câte 6 în zilele de luni şi vineri. Duminica pare a fi ziua cea mai sigură pe şoselele din oraş.

50% din accidentele rutiere soldate cu victime omeneşti s-au produs în intervalul orar 06:00 - 14:00.

Alexandria



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite