Canicula îi trage pe dreapta pe camionagii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Maşinile de mare tomaj care tranzitează judeţul Teleorman nu au voie să circule pe drumurile naţionale până la ora 20.00. Autorităţile au decis să restricţioneze temporar circulaţia autovehiculelor de mare tonaj pentru ca acestea să nu avarieze şoselele al căror asfalt s-a înmuiat ca efect al căldurii excesive.

Din cauza caniculei, care afectează sudul şi sud-estul ţării, Administaţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare Cod Portocaliu de căldură pentru mai multe judeţe din ţară, inclusiv Teleorman, valabilă până în această seară la ora 18.00.

Acesta este motivul pentru care autorităţile au decis să interzică temporar circulaţia pe drumurile naţionale din judeţ pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, între orele 11.00 - 20.00.

Sunt exceptate de la această măsură restrictivă transporturilor de animale vii şi produse perisabile de origine animală şi vegetală; vehiculele care participă la intervenţii în caz de forţă majoră; transporturile funerare; poştale; cele de echipamente de prim ajutor; transporturile pentru distribuire de carburanţi; cele de mărfuri sub temperatură controlată; tractarea de vehicule avariate; transporturile pentru distribuirea de apă şi hrană în zonele calamitate; transporturile cu vehicule specializate pentru salubrizare.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite