Bacalaureat 2013. ”Examenul maturităţii” continuă cu evaluarea competenţelor digitale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
De astăzi şi până vineri are loc proba de ”evaluare a competenţelor digitale” foto: Adevărul
De astăzi şi până vineri are loc proba de ”evaluare a competenţelor digitale” foto: Adevărul

De astăzi şi până vineri are loc proba de ”Evaluare a competenţelor digitale”. În această etapă a Bacalaureatului elevilor le sunt verificate concepte de bază privind sistemele de calcul, utilizarea computerului şi organizarea fişierelor, sisteme de operare, procesoare de texte, procesoare de calcul tabelar, prezentări, baze de date, mijloace moderne de comunicare, reţeaua internet.

Aproximativ 4.000 elevi ai claselor a XII-a din judeţul Teleorman sunt aşteptaţi, în această săptămână, să susţină cea de-a doua probă din cadrul sesiunii de vară a examenului de Bacalaureat. Candidaţii au la dispoziţie 30 de minute pentru a rezolva subiectele care constau într-o serie de demonstraţii practice de utilizare a Internetului, dar şi competenţe teoretice, elevii având de răspuns în scris la câteva întrebări.

Cei care vor obţine între 0 şi 25 de puncte vor fi încadraţi ca “utilizatori începători”, între 26 şi 50 de puncte ca “utilizatori medii”, iar dacă vor obţine între 51 şi 74 de puncte sunt “avansaţi”. ”Experimentaţii” trebuie să adune între 75 şi 100 de puncte.

Evaluarea competenţelor digitale se va derula pe toată durata acestei săptămâni, după care va urma proba pentru o limbă de circulaţie internaţională, planificată a avea loc în intervalul 25 - 28 iunie.

Probele scrise ale bacalaureatului încep pe data de 1 iulie şi se încheie pe 5 iulie. Primele rezultate vor fi afişate pe data de 8 iulie.

Pe aceeaşi temă:

BACALAUREAT 2013 Au început testările la competenţele digitale. VIDEO: Ce trebuie să ştie copiii la examen

BACALAUREAT 2013 Luni începe săptămâna de testare a competenţelor digitale

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite