Alexandria, cel mai nesigur oraş din România, într-un studiu despre siguranţa vieţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
alexandria 2

Alexandria, reşedinţa judeţului Teleorman, apare într-un studiu despre siguranţei vieţii în România drept cel mai nesigur oraş din ţară.

Românii consideră că oraşele Oradea, Braşov şi Cluj-Napoca sunt oraşele cu cel mai ridicat grad de siguranţă din România, în timp ce Alexandria este considerat cel mai nesigur loc, potrivit studiului asupra siguranţei vieţii realizat în 42 de oraşe din România, de D&D Research. Studiul, la care au participat 93.532 români, a fost efectuat în perioada noiembrie 2016 – ianuarie 2017.

Printre criteriile de evaluare de care s-a ţinut cont în realizarea studiului se numara : costul general al vietii, accesul la institutiile de sanatate publica, calitatea mediului inconjurator, curatenia si zgomotul din mediul urban, spatiile verzi, situatia transportului public sau accesul la institutiile educationale.

În ceea ce priveşte regiunile, Transilvania a primit cel mai bun scor de siguranta, fiind urmata de Crisana si Bucuresti si Ilfov. La polul opus, Maramures si Moldova au obtinut cel mai mic punctaj, fiind evaluate ca fiind cele mai nesigure regiuni din tara.

Oraşele cu număr mare de locuitori, grad de siguranţă crescut

Potrivit cercetării, Oradea, Braşov, Cluj-Napoca, Sibiu, Sfântul Gheorghe şi Timişoara sunt oraşele cu cel mai ridicat grad de siguranţă. La polul opus, oraşele desemnate în cadrul cercetării ca fiind cele mai puţin sigure sunt Alexandria, Suceava, Satu Mare, Bacău, Călăraşi, Târgovişte.

În urma studiului, cercetătorii au constatat o legatura stransa intre numarul mare de locuitori din fiecare oraş si siguranta resimtita de cetateni. Orasele care au primit cele mai mari note au un numar de aproximativ 300.000 de locuitori. Orasele cu grad ridicat al sigurantei au si un Produs Intern Brut ridicat si o rata a somanului scazuta, de sub 4%. Servicii medicale mai bune, o ofertă educaţională mai variată, mai multe locuri de muncă, dar şi servicii de transport şi utilităţi sunt considerate avantajele unui oraş catalogat drept ”sigur”.

Orasele mici şi sărace, nesigure

La polul opus, oraşele cu grad scăzut de siguranţă, categorie în care s-a regăsit şi Alexandria, sunt oraşe cu număr mic de locuitori, cu grad al şomajului ridicat şi cu calificative proaste în ceea ce priveşte costul general al vietii, accesul la institutiile de sanatate publica, calitatea mediului inconjurator, curatenia si zgomotul din mediul urban

AlexandriaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite