828 de candidaţi la cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto arhivă
Foto arhivă

Sesiunea a doua a examenului de Bacalaureat 2017 începe luni, 21 august, cu proba scrisă la limba şi literatura română. Pentru susţinerea examenului de Bacalaureat în a doua sesiune din acest an, în Teleorman s-au înscris 828 de candidaţi. Doar 496 dintre aceştia sunt absolvenţi 2017, restul de 332 fiind din seriile anterioare.

Peste 150 de candidaţi, care nu au reuşit să promoveze Bacalaureatul în prima sesiune, nu s-au mai înscris pentru sesiunea a doua.
Candidaţii care au susţinut examenul în sesiunile anterioare participă în acestă sesiune doar la probele pe care nu le-au promovat. Astfel, pentru susţinerea probei scrise la limba şi literatura română s-au înscris 452 de candidaţi. Proba obligatorie a profilului va fi susţinută de 538 de candidaţi (423-matematică; 115-istorie), iar pentru proba la alegere, în Teleorman sunt înscrişi 433 candidaţi.

Proba obligatorie a profilului este programtă pentru miercuri, 23 august, probele scrise încheindu-se cu proba la alegere dintre disciplinele profilului, care se va desfăşura în data de 24 august.
Candidaţii vor susţine probele orale, în perioada 25-31 august. Pe 25 şi pe 28 august are loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, pe 29 şi 30 august este programată evaluarea competenţelor digitale – proba D, iar în 30-31 august, vor fi evaluate competenţele lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională – proba C.

 Inspectoratul Şcolar Judeţean Teleorman a publicat lista centrelor de examen şi a liceelor arondate pentru sesiunea a doua a Bacalaureatului din acest an. Aceasta se va susţine în doar patru centre, organizate la Liceul Tehnologic “Nicolae Bălcescu” din Alexandria, Colegiul Naţional “Anastasescu” din Roşiorii de Vede, Colegiul Naţional “Unirea” din Turnu Măgurele şi Liceul Teoretic Videle.
Candidaţii proveniţi de la Zimnicea şi Piatra vor susţine Bacalaureatul la Turnu Măgurele, în timp ce candidaţii de la Drăgăneşti Vlaşca, Botoroaga şi Olteni, vor susţine examenul la Videle.
În Teleorman va fi şi un centru de evaluare, la Liceul Pedagogic “Mircea Scarlat” din Alexandria, însă aici vor ajunge pentru evaluare lucrările candidaţilor din alt judeţ.


Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite