7000 de teleormăneni sărbătoriţi de Sfântul Gheorghe

0
0

Sărbătoare mare în casele a mii de teleormăneni. Peste 30.000 de teleormăneni îşi sărbătoresc astăzi ziua numelui. Toţi aceia care poartă numele Sfântului Gheorghe sunt astăzi în centrul atenţiei. Majoritatea sărbătoriţilor sunt bărbaţi.

Credincioşii ortodocşi îl celebrează astăzi pe Sfântul gheorghe. În judeţul notru aproximativ 7.000 de persoane îşi sărbătoresc ziua numelui. Dintre aceştia majoritatea sunt bărbaţi.

Ziua Sfântului Dumitru este considerată una dintre cele mai importante sărbători de toamnă care a primit de-a lungul timpului numeroase asocieri cu tradiţii şi obiceiuri.

Sfântul Mare Mucenic Gheorghe (în greacă, Gheorghios, „agricultor“) a fost general roman martirizat de împăratul Diocleţian.

Iconografia pastrează imaginea Sfântului Gheorghe călare pe un cal, străpungând cu suliţa un balaur. Această imagine, care se regăseşte pe steagul de luptă al voievodului Ştefan cel Mare, face trimitere către o legendă potrivit căreia Sf. Gheorghe ar fi salvat cetatea Silena, terorizată de un balaur. Sfântul Gheorghe este un model de curaj, un simbol al biruinţei asupra Răului.

O altă legendă spune că Dumnezeu i-a incredinţat Sfântului Gheorghe cheile vremii cu care deschide sezonul cald. El va fi închis apoi pe 26 octombrie, de Sfântul Dumitru.

Redacţia cotidianului Adevărul Alexandria urează „La mulţi ani” tuturor sărbătoriţilor.

Mai multe - Alexandria

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite