316 solicitanţi din Teleorman se regăsesc pe lista beneficiarilor Programului “Euro 200”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto arhivă
Foto arhivă

Elevii care au fost declaraţi eligibili în programul “Euro 200” pot să-şi achiziţioneze calculatoarele până pe 31 august.

Toţi cei 316 solicitanţi din Teleorman se regăsesc pe lista beneficiarilor Programului “Euro 200” 2017 publicată de Ministerul Educaţiei pe site-ul http://edu.ro/euro-200.
Ajutorul financiar în valoare de 200 de Euro pentru achiziţionarea unui calculator se acordă, la cerere, elevilor şi studenţilor din învăţământul de stat sau particular acreditat, în vârstă de până la 26 de ani, care provin din familii cu un venit brut lunar de maximum 150 lei pe membru de familie.
Distribuirea bonurilor pentru achiziţionarea de calculatoare s-a încheiat la data de 30 iulie, iar achiziţia propriu-zisă se va putea face până la 31 august.

Programul “Euro 200” se derulează începând cu anul 2004, în baza Legii nr. 269/2004, obiectivele sale fiind stimularea achiziţionării de computere prin acordarea unor ajutoare financiare stabilite pe criterii sociale, respectiv crearea de competenţe în utilizarea mijloacelor IT & C.

Ajutorul financiar reprezintă echivalentul în lei a 200 de euro pentru un computer, calculat la cursul de schimb valutar comunicat de Banca Naţională a României pentru ultima zi a lunii precedente, fără a depăşi valoarea computerului achiziţionat. Ajutorul se acordă o singură dată în cadrul unei familii. Configuraţia minimă recomandată a calculatoarelor pentru achiziţionarea cărora se acordă sprijinul financiar este următoarea: procesor 2 Ghz, 1 GB RAM si 250 GB hard-disk şi software de bază licenţiat, incluzând un sistem de operare şi un program antivirus.


Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite