2400 de absolvenţi din Teleorman participă la repartizarea computerizată pentru admiterea la liceu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Repartizarea computerizată pe locurile disponibile în clasa a IX-a va avea loc în data de 19 iulie. Din Teleorman participă la repartizare aproximativ 2400 de candidaţi. 69 dintre absolvenţii teleormăneni au optat pentru locurile disponibile în clasa a IX-a la licee din Bucureşti. La liceele din judeţ sunt disponibile 2632 de locuri în clasa a IX-a.

Rezultatele repartizării computerizate vor fi publicate  pe 19 iulie pe site-ul Ministerului Educaţiei. La avizierele şcolilor şi liceelor, listele vor fi afişate pe 20 iulie, odată cu acestea fiind afişate şi locurile rămase libere. Candidaţii repartizaţi în prima etapă vor depune dosarele de înscriere la liceele la care au fost repartizaţi în perioada 21-29 iulie.

Cei care nu vor fi repartizaţi în prima etapă pot participa la a doua etapă a repartizării computerizate, care se va desfăşura pe 28 iulie, după ce în perioada 20-25 iulie vor completa o nouă fişă de opţiuni.

Dacă nici în această etapă nu vor fi repartizaţi, absolvenţii de gimnaziu care au susţinut Evaluarea Naţională vor putea fi repartizaţi în licee, pe locurile rămase libere, la începutul lunii septembrie 2016, în şedinţă publică. Tot atunci pot participa la repartizarea în clasa a IX-a şi absolvenţii de gimnaziu care nu au susţinut Evaluarea Naţională, aceştia urmând să fie repartizaţi pe baza mediei generale pe care au obţinut-o în clasele V-VIII.

În Teleorman, potrivit planului de şcolarizare aprobat pentru anul şcolar 2016-2017 în clasa a IX-a, învăţământ liceal cu frecvenţă zi, sunt disponibile 2632 de locuri, suficiente pentru toţi candidaţii, indiferent de media de admitere, sau de participarea la Evaluarea Naţională.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite