Zonă de relaxare şi agrement la Ampoiţa, satul turistic de lângă Alba Iulia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La circa 10 km de Alba Iulia, în satul Ampoiţa, va fi amenajată o zonă de agrement cu parcare, teren multifuncţional cu vestiare, spaţii pentru picnic şi grătare şi un loc de joacă pentru copii.

Proiectul a fost iniţiat de Primăria comueni Meteş pe un teren de 1,6 hectare. Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Alba a anunţat recent depunerea solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul „Amenajare zonă de agrement pârâul Corbului, propus a fi amplasat în  comuna Meteş, loc Ampoiţa”. Prin realizarea investiţiei publice se preconizează a se dezvolta o zonă de agrement, de picnic şi relaxare.

Terenul pe care va fi amplasată investiţia este localizat în intravilanul satului şi are o suprafaţă totală de 16.258 mp, fiind situat între DC 68 şi pârâul Ampoiţa. Terenul are o formă alungită şi este situat la aproximativ 300 de metri faţă de ultima casă de locuit.

Proiectul este implementat de către Primăria comunei Meteş care doreşte să transforme actualul spaţiu într-o zonă de destindere, odihnă, promenadă şi în special amenajarea unui teren de sport multifuncţional, seturi barbeque pentru picnic în condiţii igienice şi civilizate dotate cu mese, băncuţe şi coşuri de gunoi, spaţii de joacă, chioşc odihnă (umbrar), unde locuitorii satului Ampoiţa dar şi turiştii să vină să se recreeze cu plăcere.

ampoita alba

Potrivit memoriului de prezentare al proiectului, amenajarea va consta din:

- parcare auto cu 32 de locuri amenajată cu sort de andezit, delimitate cu borduri din beton

- alei auto/pietonale amenajate cu sort de andezit cilindrat şi borduri din beton

- zona verde (8.427 mp) constând din suprafaţa gazonată plantată cu arbori şi arbuşti (145 bucăţi) pretabili zonei

- amplasarea unei mese de şah realizată din beton turnat

- amplasarea unui chioşc tip umbrar octogonal din lemn lăcuit, cu o suprafaţă de 21 de metri pătraţi

- amplasarea a 12 barbeque constând din grătarul prefabricat din elemente de beton turnat, o masă şi câte două bănci lăcuite

- miniteren sportiv multifuncţional de fotbal şi tenis (40 x 20 m), cu suprafaţa de 800 de metri pătraţi, realizată din rulou de gazon, împrejmuit cu gard metalic cu înălţimea de 4 metri

- loc de joacă pentru copii cu nisip, dotat cu tobogan, doi căluţi şi un carusel, cu o suprafaţă totală de 432 mp

- vestiar cu structură din lemn, cu o suprafaţă construită de 83,64 mp

ampoita alba

Construcţia (vestiarul) va fi racordată la reţelele existente  (reţeaua de alimentare cu energie electrică). Construcţia va avea instalaţie sanitară, apa rece va fi luată dintr-un puţ forat echipat cu hidrofor. Apa caldă va fi asigurată cu un boiler electric, iar canalizarea se va racorda la o fosă septică de 4 mc. Instalaţia termică va fi realizată din radiatoare electrice cu termostat.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite