Zeci de persoane au ajuns la spital cu toxiinfecţie alimentară după ce au participat la o nuntă în Alba Iulia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spitalul Judeţean Alba
Spitalul Judeţean Alba

Zeci de persoane au ajuns la Spitalul Judeţean Alba cu suspiciune de toxiinfecţie alimentară după ce au participat duminică la o nuntă în Alba Iulia.

UPDATE: Sala de nunţi unde a avut loc evenimentul este Mercur Select, administrată de firma Mercur SRL Alba Iulia.

Potrivit primelor informaţii ar fi vorba despre peste 20 de persoane care s-au prezentat la UPU Alba Iulia, duminică seara şi luni dimineaţa. Aceştia acuzau stări de rău, vărstături, diaree, toate acestea fiind simptome ale toxiinfecţiei alimentare. Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Alba a demarat o anchetă la sala de nunţi unde ar fi avut loc evenimentul.

”Am fost informaţi de Spitalul Judeţean Alba Iulia că un număr de patru pacienţi acuză anumite simptome digestive. S-a presupus că ar avea legătură cu un eveniment desfăşurat ieri la o sală de nunţi din Alba. Noi am trimis echipele de control pentru prelevarea probelor. Ancheta este în curs de derulare, la finalizare, când vom avea elemente noi, le vom comunica presei. Am fost informat că există şi alte cazuri, lucrurile s-au petrecut repede şi deocamdată nu avem informarea oficială”, a declarat directorul DSP Alba, Alexandru Sinea.

Astfel, conform procedurilor, compartimentul de control efectuează verificarea condiţiilor igienico-sanitare precum şi recoltarea de probe din alimentele preparate, iar compartimentul de epidemiologie efectuează ancheta epidemiologică a pacienţilor internaţi în spital.

Citiţi şi:

INTERVIU Primarul care a construit cea mai prosperă comună din România. „Nu există gospodărie fără apă, canal, gaz, internet şi asfalt“

 

Miracolul românesc fără precedent. Comuna cu 3.200 de oameni în care o casă se vinde cu cel puţin 30.000 de euro

Pretenţiile Deliei pentru concertul de la AlbaFest: tunuri de căldură pe scenă, cort încălzit sau răcit, cameră cu canapea. 

Minunăţiile din Scăriţa-Belioara, rezervaţia din Apuseni cu vârfuri spectaculoase şi cu peşteri fără fund

„Şura culturală“ în care sunt interzise internetul şi televizorul. Clădirea convertită din gospodărie comunală în pensiune de clasă

Alba IuliaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite