Weekend cu Mocăniţa pe traseul Abrud – Cîmpeni, în Munţii Apuseni

0
0
Trenul va parcurge traseul în fiecare weekend, până în 15 septembrie
Trenul va parcurge traseul în fiecare weekend, până în 15 septembrie

Mocăniţa, trenul de cale ferată îngustă din Apuseni, porneşte din nou la drum joi, 15 august, de Sfânta Marie Mare. Trenul a fost repus pe sine la sfârşitul lunii iulie pe traseul Abrud - Gura Roşiei – Cîmpeni, lung de 11 kilometri.

Conform reprezentanţilor Asociaţiei pentru Păstrarea Linilor Ferate înguste din România în perioada 15 august-18 august mocăniţa va circula de la Abrud la Cîmpeni de două ori pe zi. Plecările au loc din Abrud de la ora 12:00 şi 16:00 iar călătoria dus –întors durează trei ore în care turiştii vor putea vedea frumuseţiile zonei Apusenilor între oraşele Abrud şi Cîmpeni.

Preţul unui bilet dus-întors este de 25 de lei pentru adulţi şi 15 lei pentru copii. Organizatorii precizează că în cazul în care nu se strâng 20 de călători se anulează cursa. Mocăniţa va circula după 18 august în fiecare sâmbătă şi duminică începând cu data de 24 august până la 15 septembrie, cu acelaşi program ca în perioada 15-18 august. 

Primăriile Abrud, Roşia Montană şi Cîmpeni au încheiat recent un protocol de colaborare cu Asociaţia pentru Păstrarea Liniilor Ferate Înguste din România, având ca scop administrarea, promovarea, reabilitarea şi exploatarea liniei înguste de cale ferată pe traseul Abrud-Gura Roşiei-Cîmpeni. Traseul a fost curăţat şi verificat, fiind completat materialul rulant acolo unde a fost cazul.

Linia de cale ferată îngustă din Munţii Apuseni, între Abrud şi Turda, a fost construită la sfârşitul secolului al XIX-lea – începutul secolului al XX-lea, în timpul Imperiului Austro-Ungar. Pe teritoriul judeţului Alba, linia de cale ferată a fost declarată monument istoric, fiind salvată astfel de la dispariţia totală.

Alba Iulia


Ultimele știri
Cele mai citite