Voluntarii USR Alba au reuşit să strângă peste 22.000 de semnături pentru iniţiativa ”Fără penali în funcţii publice”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Organizaţia judeţeană a Uniunii Salvaţi România (USR) Alba a anunţat duminică faptul că au fost strânse peste 22.000 de semnături pentru susţinerea iniţiativei ”Fără penali în funcţii publice”

”Datorită vouă am reuşit! 20.000 de semnături #FărăPenali în 3 săptămâni”, au scris reprezentanţii USR Alba pe pagina de Facebook a organizaţiei. Până în 22 iulie, la cinci luni de la demararea campaniei, în Alba erau strânse doar în jur de 2.000 de semnături.

Potrivit celor de la USR Alba, au strâns semnături în tot judeţul zeci de voluntari, cu vârste între 13 şi 65 de ani, nu numai localnici, ci şi din Arad, Braşov, Cluj, Sibiu şi Bucureşti. ”Ne bucurăm că am putut contribui şi noi la strângerea semnăturilor, în ultimele trei săptămâni, şi le mulţumim tuturor voluntarilor şi cetăţenilor pentru implicare!”, transmit cei de la USR Alba. De asemenea, la festivalul UNTOLD au fost adunate peste 400 de semnături de la participanţi din judeţul Alba.

Imagine indisponibilă

Chiar dacă s-a atins pragul de 20.000 de semnături, campania continuă în Alba până pe 20 august. ”În continuare este nevoie de implicarea voluntarilor pentru a ajuta judeţele Bacău, Neamţ, Suceava şi Tulcea”, mai transmit reprezentanţii USR Alba. Legea impune condiţia ca o iniţiativă cetăţenească să strângă peste 500.000 de semnături, dintre care cel puţin 20.000 de semnături să provină din minimum 21 de judeţe.

Imagine indisponibilă

Comunicatul USR Alba:

În doar trei săptămâni, judeţul Alba a depăşit pragul minim de 20 000 de semnături pentru „Fără penali în funcţii publice”. A fost o implicare extraordinară, zeci de voluntari #FărăPenali, membri USR,  RO100 şi #Rezist din Alba, Sebeş, Sibiu, Cluj, Arad, Mediaş, Agnita, Bucureşti, Braşov şi Diaspora au strâns semnături. Este rezultatul unei mobilizări exemplare, peste 22 000 de cetăţeni au semnat iniţiativa cetăţenească.

„Mulţumim tuturor cetăţenilor judeţului Alba care au semnat iniţiativa „Fără penali în funcţii publice” şi au contribuit ca judeţul Alba să fie unul dintre cele 21 de judeţe care trimit peste 20 000 de semnături în Parlament. În doar trei săptămâni s-au strâns 20 000 de semnături pentru judeţul nostru, ceea ce ne confirmă că cetăţenii vor o clasă politica curată. Mulţumim tuturor voluntarilor, de la 13 până la 65 de ani, care au contribuit la strângerea de semnături, fără ei nu am fi reuşit”, precizează coordonatorii #FărăPenali din Albă, Beniamin Todosiu şi Ionuţ Horsa.

Chiar dacă s-a atins pragul de semnături, campania continuă până în 20 august.  Dacă doriţi să semnaţi #FărăPenali sau aveţi o listă de semnături gata completată, vă rugăm să veniţi în Alba Iulia, Str. Calea Moţilor, nr. 24A sau la cortul #FărăPenali din faţa Cinema Dacia, zilnic între orele 18 şi 20. Pentru alte detalii puteţi să contactaţi coordonatorul campaniei din Alba: 0751 240 082 (Ionuţ Horsa). 

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite