Vizitatori „exotici” la Muzeul Unirii din Alba Iulia: turişti din Arabia Saudită, Coreea de Sud şi Thailanda

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Muzeul din Alba Iulia cunoaste o crestere spectaculoasa a vizitatorilor
Muzeul din Alba Iulia cunoaste o crestere spectaculoasa a vizitatorilor

Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia a fost vizitat în anul 2014 de peste 3.000 de turişti străini. Cei mai mulţi sunt din Europa, dar printre aceştie se află şi vizitatori din Arabia Saudită, China, Nigeria, Coreea de Sud sau Thailanda.

Numărul exact al vizitatorilor străini care au trecut pregul Muzeului Naţional al Unirii din Alba Iulia a fost 3.321 persoane. Dintre aceştia cei mai mulţi au fost europeni, dar alături de ei au fost turişti veniţi şi din alte continente (Asia, America, Australia şi Africa). 

Astfel, cei mai numeroşi au fost cei proveniţi din ţări precum,  Polonia (339), Germania (284), Franţa (264) şi Italia (208). De remarcat printre vizitatori şi prezenţe mai exotice precum cele din Arabia Saudită, China, Nigeria, Coreea de Sud sau Thailanda.

În total, în 2014, un număr de 130.927 de vizitatori au fost înregistraţi în evidenţele instituţiei. Cifra a foct cu 40.378 mai mare faţă de 2013. În anul 2010 au fost 50.117 persoane, în anul 2011 au fost 54.276, iar în anul 2012, 71.594. Această situaţie se datorează atât proiectelor de succes iniţiate de muzeul albaiulian — Noaptea Muzeelor, Legiunea XIII Gemina de la Apulum, Lupii Apoulonului, cât şi numeroaselor evenimente organizate de administraţia locală în Cetatea Alba Carolina — Zilele Oraşului, Festivalul Roman Apulum, Festivalul Dilema Veche, Festivalul Sărbătoarea Muzicii şi altele.

FOTO Legenda fantomei din castelul de la Uioara de Sus. Cum au murit soldaţii ruşi înecaţi în mii de litri de vin

Moştenirea din Apuseni: cât aur era acum un veac şi cât a mai rămas, de fapt, la Roşia Montană

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite