VIDEO Zăpadă de jumătate de metru pe Transalpina. Cea mai spectaculoasă parte a şoselei a fost închisă circulaţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Transalpina a fost închisă în zona cea mai spectaculoasă a şoselei
Transalpina a fost închisă în zona cea mai spectaculoasă a şoselei

Prima zăpadă din această iarnă a căzut pe Transalpina, unde, în unele locuri, stratul de zăpadă depăşeşte jumătate de metru. Drumarii au decis încă de sâmbătă dimineaţă să închidă porţiunea de drum dintre Rânca şi Obârşia Lotrului, practic, partea cea mai spectaculoasă a şoselei.

De asemenea, a nins la Poarta Raiului, încă de vineri.  Drumul naţional 67 C – Transaplina a fost închis circulatiei, începând de vineri noaptea, între localităţile Rânca şi Obârşia Lotrului, după ce Administraţia Naţională de Meterologie a anunţat că în zona de munte va fi de sâmbătă dimineaţa cod portocaliu de ninsori, viscol şi ceaţă.

Transalpina a fost închisă de la ora 20.00, între kilometrul 34+500 de metri şi kilometrul 59 + 800 de metri, între localităţile Rânca şi Obârşia Lotrului, exact acolo unde a nins. Cu toate că nu este închisă pe toată lungimea ei, este nerecomandabil să urcaţi mai sus de cabana şi barajul de la Oaşa.

Transalpina se închide în fiecare an circulaţiei publice, după 15 octombrie şi uneori mai târziu, în funcţie de prognozele meteo. Drumul este situat la mare altitudine şi nu este întreţinut pe timpul iernii de către Drumurile Naţionale.

Imagini video: DRDP Craiova

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite