VIDEO Urs de mari dimensiuni, lovit de un TIR pe autostrada A1 după ce a trecut pe lângă mai multe persoane

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un urs de dimensiuni mari a fost surprins joi seara de camerele Centrului de Întreţinere şi Coordonare Sălişte de pe A1, Deva - Sibiu. Ursul a ieşit pe autostradă unde a fost lovit de un TIR, însă a scăpat cu viaţă.

Potrivit reprezentanţilor DRDP Braşov, joi seara, în jurul orei 21:10, un urs de mari dimensiuni a intrat în curtea Centrului de Întreţinere şi Coordonare Sălişte. Animalul a traversat curtea şi a ieşit pe autostradă, unde a fost lovit de un TIR. În urma impactului, camionul a suferit avarii. Ursul se pare că nu a fost rănit grav, fugind în direcţia localităţii Sălişte.

În curtea Centrului de Întreţinere şi Coordonare (CIC) Sălişte, unde se află şi sediul Poliţiei Autostrăzi, erau în jur de 10 persoane. Cele mai multe dintre acestea nici nu au observat ce s-a întâmplat, au scris pe un grup de presă reprezentanţi ai DRDP Braşov. O cameră de supraveghere montată pe una din clădirile din CIC a surprins animalul care a trecut la câţiva metri de persoanele aflate în curte.

„Este clar că în judeţul Sibiu este o problemă cu animalele sălbatice, iar situaţia pare scăpată de sub control. Suntem deja în faza în care nişte garduri electrice nu vor rezolva situaţia. Trebuie găsite soluţii la sursă, adică animalele trebuie ţinute în păduri de către administratorii fondurilor de vânătoare. Ursul a pătruns pe corpul autostrăzii prin nodul Sălişte folosind bretelele de acces, unde oricum nu vor exista garduri niciodată”, au transmis reprezentanţii Poliţiei Sibiu.

Imagine indisponibilă

Avaria înregistrată de autotren după ce a lovit ursul

Alţi doi urşi au fost loviţi, joi, pe DN 7, la km. 249+800, de către două autoturisme care circulau spre Sibiu. Animalele traversau partea carosabilă la intrarea în localitatea Boita. Unul dintre urşi a fost lovit apoi de un autocar condus pe aceeaşi direcţie, animalul decedând în urma impactului.

Al doilea urs nu a fost depistat în zona. În urma evenimentului nu au rezultat victime omeneşti, ci doar avarii la autovehiculele implicate, şoferilor fiindu-le eliberate autorizaţii de reparaţie. Nu au fost probleme de trafic. De asemenea, la faţa locului a intervenit şi un echipaj din cadrul IJJ Sibiu care a asigurat protecţia zonei până în momentul când animalul decedat a fost ridicat de către reprezentanţii unui fond privat de vânătoare.

Alba IuliaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite