VIDEO Un urs foarte curios. Cum a fost surprins animalul sălbatic de o cameră video într-o poiană din Apuseni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
urs apuseni

Supraveghetorii Parcului Natural Apuseni au surprins, în cadrul activităţilor de monitorizare a faunei, un urs foarte curios.

Ursul se arată interesat de camera video amplasată într-o poiană unde sunt prezente des animale sălbatice.

Ursul brun este cel mai impresionant animal sălbatic din zona montană a României. Are o blană deasă, mult apreciată, cu două rânduri de peri, spicul şi puful. Deşi culoarea de bază este cea brun-cafenie, variaţiile sunt deosebit de mari, de la urşi roşcaţi la cei aproape negri. 

Unele exemplare prezintă pete albe la baza gâtului, formând uneori un adevărat guler, asemănător cu cel al ursului gulerat de Himalaya. Dentiţia este tipică de omnivor, cu canini puternici şi molari rotunjiţi.

Dieta urşilor este de tip omnivor, ierburile şi mugurii sunt consumaţi cu precădere primăvara sau la începutul verii”. Ursul brun este un animal deosebit de puternic, aparţinând familiei Urside, are un corp de până la 2,5 m lungim, o înălţime la greabăn de până spre 1,5 m şi o greutate maximă de 600 kg. 

Ursul poate trăi până la 30 de ani în natură şi până la 50 de ani în captivitate. Este un animal plantigrad, iar ghearele nu sunt retractile, imprimându-se în mers odată cu talpa şi degetele.

Alba IuliaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite