VIDEO Noi imagini cu bătaia ce a precedat crima de la Mediaş. Cum ameninţa recidivistul, proaspăt eliberat, cu cuţitul în interiorul clubului

0
0
Bărbatul reţinut pentru crimă sosese cuţitul încă din interiorul clubului
Bărbatul reţinut pentru crimă sosese cuţitul încă din interiorul clubului

Noi imagini şocante au fost făcute publice în legătură cu crima de la Mediaş comisă de un recidivist eliberat anul trecut în baza legii privind recursul compensatoriu. Bătaia între cele două bande rivale a început în incinta clubului, unde recidivistul ameninţa cu cuţitul.

În imagini se poate observa cum bătaia începe imediat după ce mai multe persoane intră în club. Doi dintre noii veniţi aruncă cu scaune spre banda rivală, după care se grăbesc să părăsească incinta clubului. În exterior, momentul crimei a fost surprins de o altă cameră de spraveghere.alunecă pe zăpadă, cade şi este ajunsă din urmă. În acel moment, persoana căzută este lovită cu cruzime şi înjunghiată de mai multe ori într-un picior. 

În total, victima a primit 11 lovituri de cuţit. Atacatorul i-a secţionat artera femurală şi, ca urmare a pierderii mari de sânge, a decedat la spital. Trei persoane au lovit victima căzută la pământ. Şochează, de asemenea, indiferenţa unor martori care trec prin zonă şi nici măcar nu se uită la tânărul aflat în agonie. Tânărul decedat se numeşte Faghiura Marius Andrei şi avea 25 de ani. Atacatorul este un recidivist din Alba, Marius Rusu, de 30 de ani, eliberat în luna mai 2018 din închisoare după ce a beneficiat de legea privind recursul compensatoriu.

Agresorul a fugit imediat după atac, dar a fost prins de poliţiştii din Alba, duminică, în Blaj, unde îşi are domiciliul. Pe imagini se poate vedea fizionomia agresorului, care seamănă cu cea a persoanei reţinute, precum şi faptul că avea un cuţit. Conflictul a izbucnit din cauza unor neînţelegeri mai vechi, între două grupuri de tineri aflaţi într-un club din Mediaş. Scandalul a început în interiorul clubului şi a continuat în faţa acestuia după ce toţi cei implicaţi au fost scoşi afară de către oamenii de ordine. Atacatorul a  fost prins duminică în comuna Bucerdea Grânoasă din Alba, unde îşi are domiciliul.

Rusu Marius a stat aproape 10 ani la închisoare pentru două tentative de omor comise în 2008, în doar câteva luni. În mai 2018 a fost eliberat condiţionat după ce a primit un număr de 408 de zile de libertate în baza legii privind recursul compensatoriu.

Prima tentativă de omor a fost în urma unui scandal pornit într-un local din Blaj. Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba în seara zilei de 28 iunie 2008, inculpatul împreună cu prietenii săi s-au deplasat din Bucerdea Grînoasă în Blaj la discoteca „Opera”. Inculpatul avea asupra sa un cuţit cu o lamă de 18 cm. Acolo acesta a început un scandal cu un alţi doi bărbaţi, timp în care Rusu Mariusa primit un cap în gură de la unul dintre cei doi. Grupul celui care l-a lovit pe R.M a plecat din club, urmărit de către agresor şi prietenii săi. Aceştia i-au prins din urmă pe cei care l-au lovit pe inculpat şi Rusu Mariusi-a aplicat unui bărbat trei lovituri cu cuţitul în zona omoplaţilor şi a frunţii. Din fericire bărbatul a scăpat cu viaţă dar a avut nevoie de peste 14 zile de spitalizare.

recidivist alba

Agresorul a fost cercetat în stare de libertate la acea vreme. „După comiterea faptei grave, inculpatul a rămas în libertate, probabil pentru că organul competent să propună arestarea a avut în vedere vârsta tânără a lui (20 ani - n.r.). În loc să conştientizeze gravitatea faptelor comise îndreptate împotriva vieţii şi să-şi revizuiască radical conduita, inculpatul a comis o altă faptă de aceeaşi natură, agresând cu două cuţite o persoană”, se arată în rechizitoriul procurorilor. După o discuţie în contradictoriu cu un bărbat din Bucerdea Grânoasă, care a degenrat în discuţie cu înjurături şi trânteli pe jos, Rusu Marius s-a dus în locuinţa sa de unde a luat două cuţite de bucătărie, cu lama de 20 de centrimetri şi s-a dus după cel cu care a avut discuţia în contradictoriu. Şi-a observat victima şi pentru a o surprinde s-a furişat prin spatele acesteia moment în care l-a atacat pe bărbat.

recidivist alba

„Inculpatul a ridicat cele două cuţite pe care le ţinea în câte o mână şi i-a aplicat părţii vătămate, în zona toracelui, câte 4 lovituri cu fiecare cuţit, de sus în jos. Apoi, partea vătămată s-a întors cu faţa spre el, moment în care i-a mai aplicat acesteia un număr de două lovituri cu unul din cuţite, în zona capului şi a feţei de sus în jos, iar cu celălalt cuţit a a încercat să o lovească în zona capului, lovind tot de sus în jos, dar partea vătămată s-a apărat ridicând mâna dreaptă în dreptul capului, recepţionând lovitura de cuţit în zona cotului mâinii drepte. De teamă ca inculpatul să nu-i suprime viaţa, partea vătămată a fugit de la faţa locului, sărind gardul unei locuinţe, de aici intrând în incinta altor imobile şi ajungând, la un moment dat, plin de sânge, la domiciliul său. La scurt timp, a fost transportat cu o ambulanţă la Spitalul din Blaj, unde a fost supus unei intervenţii chirurgicale de urgenţă,” se mai arată în rechizitoirul întocmit de procurori.

tanar ucis medias

Victima agresorului a decedat la spital

Pentru faptele de mai sus bărbatul a fost condmnat în 2010 la 14 ani de închisoare cu executare pentru tentativă de omor, tentativă de omor deosebit de grav şi port ilegal de armă în public. Ulterior, la Curtea de Apel, pedeapsa a fost scăzută la 13 ani. În 2011, în timp ce se afla deţinut la Penitenciarul Aiud, bărbatul a făcut o cerere de contopiere a pedepselor, cea de tentativă de omor şi de tâlhărie şi a rămas cu pedeapsa finală de 13 ani de închisoare cu executare. 

Citiţi şi:

VIDEO Crima înfiorătoare comisă de un recidivist proaspăt eliberat, filmată cu o cameră de supraveghere. Atenţie, imaginile vă pot afecta emoţional

 

Recidivistul din Alba care a înjunghiat mortal un tânăr la Mediaş a câştigat 408 zile de libertate pe baza recursului compensatoriu

 

Un recidivist din Alba, eliberat în baza recursului compensatoriu, a ucis un tânăr de 25 de ani în faţa unui club din Mediaş

Mai multe - Alba Iulia

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite