VIDEO Cum arată DN75 la limita dintre două judeţe. Asfalt proaspăt într-o parte, gropi astupate cu pietre în alta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
DN 75 în Cluj şi DN75 în Alba
DN 75 în Cluj şi DN75 în Alba

Drumul Naţional 75, care traversează Munţii Apuseni pe Valea Arieşului, are două stări cu totul diferite în ceea ce priveşte calitatea carosabilului, în două judeţe diferite.

Gropile de pe un drum naţional din Munţii Apuseni, care face legătura între judeţele Alba şi Cluj, au fost peticite recent cu pietriş, în loc să fie astupate cu asfalt.

Un cetăţean a filmat reparaţiile de mântuială executate pe DN 75, pe porţiunea din judeţul Alba, la limita cu judeţul Cluj. Imaginile vorbesc de la sine. Starea drumului naţional este cu totul diferită la limita dintre cele două judeţe. Dacă în Cluj, drumul este modernizat, în Alba este plin de gropi. Aceasta în condiţiile în care DN75 are o lungime de circa 100 de km pe teritoriul judeţului Alba.

Autorităţile locale de pe traseul drumului au solicitat deseori Guvernului şi companiei de drumuri să modernizeze acest drum vital pentru locuitorii din Apuseni. Periodic sunt transmise promisiuni, dar nu se întâmplă nimic concret. Ultimul demers a avut loc în această săptămână la Ministerul Transporturilor.

Revoltaţi de starea drumurilor care străbat Ţara Moţilor, mai mulţi primari au luat drumul capitalei şi au protestat în faţa Ministerului Transporturilor. Edilii au dus cu ei o căsuţă de lemn, simbol al pensiunilor din Apuseni. “Azi am participat alături de deputatul Corneliu Olar şi mai mulţi primari la un protest, în faţa Ministerului Trasporturilor, revoltaţi de starea drumurilor naţionale din Apuseni. Până nu avem o guvernare de oameni patrioţi şi competenţi vom continua să dăm prin gropi şi cu maşinile, şi cu ţara”, au spus cei prezenţi la protest.

Ţara Moţilor e una dintre cele mai frumoase zone din România. Dar riscă să rămână fără turişti din cauza şoselelor proaste. Trei drumuri naţionale străbat Ţara Moţilor şi toate sunt pline de gropi. Deşi străbat, la înălţime, Munţii Apuseni, multe porţiuni de şosea nu au parapete de protecţie şi rămân închise toată iarna pentru că sunt prea periculoase. Ultima investiţie majoră pe Drumul Naţional 75 a fost realizată în urmă cu aproape 15 ani, iar până când administratorii drumurilor vor găsi surse de finanţare, Ţara Moţilor îşi aşteaptă turiştii cu aceleaşi trasee pitoreşti, dar pline de gropi.

DN75 leagă Turda de Câmpeni şi mai departe de Ştei. Începe din DN1 la Turda, urcă pe valea Arieşului şi traversează Munţii Bihorului prin pasul Vârtop (1.160 m). Se termină în DN76 la Lunca, DN76 stabilind legătura cu oraşul Ştei, aflat în apropiere, şi cu municipiul Oradea.

Citiţi şi:

 

Prefectul de Alba, Dănuţ Hălălai, dat în judecată de Primăria condusă de fratele său, Mirel Hălălai. Pretenţiile financiare solicitate de instituţia publică

 

Lotul din autostrada A10 care va fi finalizat în decembrie 2019. Ministrul Transporturilor îl felicită pe constructor

 

Satul unde se potriveşte zicala „la capătul lumii“. Monumentul istoric vechi de cinci secole unde se găseşte o pictură a „împăratului roşu-galben“

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite