VIDEO Bandă de hoţi care acţiona în patru judeţe, destructurată de poliţişti. Cinci persoane au fost reţinute

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii din Braşov au reţinut cinci suspecţi şi au indisponibilizat şapte maşini, în urma celor 20 de percheziţii desfăşurate marţi, la o grupare de hoţi din case de bani şi seifuri care acţiona în Alba, Braşov, Bacău şi Vrancea.

Potrivit Poliţiei, din cercetări a rezultat faptul că, în perioada 2018 – 2019, membrii unui grup infracţional organizat, format din 7 bărbaţi, cu vârste cuprinse între 22 şi 43 de ani, din judeţul Braşov, ar fi săvârşit mai multe infracţiuni de furt calificat din societăţi comerciale (situate pe raza judeţelor Braşov, Alba, Bacău şi Vrancea), vizând în principal case de bani sau seifuri. Valoarea prejudiciului cauzat este de 35.000 de lei.

Membrii grupului ar fi acţionat împreună sau împărţiţi în echipe, la care ar fi aderat punctual şi alte persoane. În urma percheziţiilor, au fost indisponibilizate şapte autovehicule, în vederea dispunerii sechestrului asigurator, ce ar fi fost folosite fie la comiterea faptelor, fie ar fi fost achiziţionate cu bani proveniţi din valorificarea bunurilor sustrase.

Totodată, au fost ridicate mai multe mijloace materiale de probă (telefoane mobile, haine, încălţăminte, unelte). Au fost conduse la audieri şapte persoane, iar în urma probatoriului administrat, au fost reţinuţi pentru 24 ore cinci bărbaţi, care au fost introduşi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Braşov.

Acţiunile au fost efectuate de poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Braşov, cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Poliţiei Municipiului Braşov, Poliţiei Municipiului Săcele, Poliţiei Municipiului Codlea,  Poliţiei Staţiunii Râşnov, Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, Serviciului Criminalistic, Serviciului Ordine Publică Braşov, Serviciului pentru Acţiuni Speciale, Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Braşov, precum şi jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Braşov, cu  suportul tehnic al Direcţiei Operaţiuni Speciale, din cadrul Poliţiei Române.

Citiţi şi:

Se pregăteşte restaurarea cetăţii dacice UNESCO de la Căpâlna. Licitaţie lansată de INP pentru studii şi proiecte tehnice

 

Ţeparul care cumpăra maşini şi apoi „uita“ să plătească diferenţa de preţ, condamnat la închisoare cu executare

 

Procese ieşite din comun. Cazul magistratului care s-a judecat pe sine şi cel al femeii care şi-a dat în judecată partenerul fiindcă nu-i asigura orgasmul

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite