VIDEO Anchetă DIICOT Alba Iulia. Doi bărbaţi prinşi cu droguri în valoare de 60.000 de euro, arestaţi preventiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii DIICOT Alba Iulia au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor Tăerel Mihai şi Dulamă Petrişor pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi mare risc şi introducere în ţară de droguri de risc şi mare risc. Ulterior, Tribunalul Alba a emis mandate de areatare preventivă.

Potrivit procurorilor, în cauză, există suspiciunea rezonabilă că în cursul lunii iulie 2017, inculpaţii Tăerel Mihai şi Dulamă Petrişor au introdus în ţară, în vederea comercializării, cantitatea de 4,40 kilograme cannabis, 211,6 grame substanţă care conţine MDMA şi 100,3 grame cocaină, prin intermediul unei firme de transport internaţional, cantitatea de droguri fiind disimulată într-un colet expediat din Spania.

Valoarea pe piaţa neagră a acestor droguri depăşeşte suma de 60.000 de euro. La data de 12.07.2017, urmare livrării coletului la destinaţie, inculpatul Tăerel Mihai a transportat cantitatea mai sus menţionată pe raza municipiului Drobeta Turnu Severin, întâlnindu-se pe o stradă din localitate cu inculpatul Dulamă Petrişor, aceştia fiind prinşi în flagrant în timp ce deschideau coletul în cauză.

În urma percheziţiilor, au fost indisponibilizate două autoturisme, 1.720 de lei, 885 de euro, opt telefoane mobile, un cântar electronic ce prezintă urme de fragmente vegetale, şapte pliculeţe cu cannabis, o cutie cu cannabis, două grindere, o cutie cu seminţe cu cannabis si două tablete electronice. Inculpaţii au fost prezentaţi Tribunalului Alba cu propunere de arestare preventivă, pe o perioadă de 30 de zile, instanţa însuşindu-şi propunerea procurorilor.

Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale. La activităţi au participat şi poliţişti din cadrul structurilor de combatere a criminalităţii organizate din Mehedinţi şi Hunedoara. Pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

Citiţi şi:

 

FOTO VIDEO Om de afaceri din Apuseni şantajat cu o filmare indecentă pentru care a plătit 100.000 de euro. Cinci bărbaţi au fost reţinuţi

 

Cinci persoane reţinute în Alba într-un dosar de şantaj cu prejudiciu de 100.000 de euro. Victima, un om de afaceri, ameninţată cu imagini indecente

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite