Cinci persoane reţinute în Alba într-un dosar de şantaj cu prejudiciu de 100.000 de euro. Victima, un om de afaceri, ameninţată cu imagini indecente

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cinci persoane au fost reţinute în urma unor percheziţii derulate joi de poliţiştii de investigaţii criminale din Alba, într-un dosar de şantaj în formă continuată, şantaj, complicitate la această infracţiune şi tăinuire. Prejudiciul reclamat de victimă a fost în acest caz de 100.000 euro.

Cei cinci suspecţi au fost duşi la Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul IPJ Alba. Persoana a reclamat că, după ce a împrumutat 30.000 de euro de la unul dintre suspecţi, a fost şantajat de acesta şi ceilalţi din grupul vizat, astfel încât în final le-ar fi dat 100.000 de euro. Suspecţii l-ar fi ameninţat că deţin imagini video cu el în ipostaze indecente, pe care le-ar fi arătat familiei, dacă nu ar fi plătit.

Potrivit IPJ Alba, la data de 6 iulie, poliţiştii de investigaţii criminale au efectuat 9 percheziţii domiciliare la 5 suspecţi de comiterea infracţiunilor de şantaj în formă continuată, şantaj, complicitate la şantaj în formă continuată şi tăinuire, prejudiciul reclamat de persoana vătămată, B.A. de 57 de ani, fiind de 100.000 euro. Victima este un cunoscut om de afaceri din Apuseni. Cu ocazia efectuării celor 9 percheziţii domiciliare, la locuinţele suspecţilor: T.I. de 50 de ani, I.T. de 30 de ani, T.S. de 27 de ani, T.M. de 29 de ani, toţi din Alba Iulia şi la S.I. de 34 de ani din Bucerdea Grânoasă, judeţul Alba, precum şi la sediile societăţilor administrare de către unul dintre suspecţi, respectiv T.I de 50 de ani, au fost identificate şi ridicate în vederea continuării cercetărilor mai multe bunuri (laptop-uri, o unitate PC, telefoane mobile, dispozitive de stocare si înregistrare), sume de bani şi înscrisuri.

perchezitii alba

Imagine de la percheziţii

După terminarea percheziţiilor, în baza mandatelor de aducere emise de către organele de cercetare penală ale poliţiei judiciare, suspecţii au fost conduşi la sediul I.P.J. Alba, în vederea audierii. Ulterior, faţă de toţi cei 5 suspecţi a fost dispusă măsura preventivă a reţinerii pe o perioadă de 24 de ore, aceştia fiind depuşi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul IPJ Alba.

perchezitii alba

Imagine de la percheziţii

În continuare în prezenta cauză penală, organele de cercetare penală ale poliţiei judiciare au propus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de cei 5 suspecţi, pentru săvârşirea infracţiunilor de şantaj în formă continuată, şantaj, complicitate la şantaj în formă continuată şi tăinuire, urmând ca vineri, 7 iulie, să fie prezentaţi de către Parchet Judecătoriei Cîmpeni cu propunere de arestare preventivă judecătorului de drepturi si libertăţi. 

perchezitii alba

Imagine de la percheziţii

În urma verificărilor efectuate de poliţişti s-a constat că, în cursul anilor 2009-2011, persoana vătămată a împrumutat aproximativ 30.000 euro, în mai multe tranşe, de la T.I de 50 de ani din Alba Iulia. Ulterior anului 2011, persoana vătămată a achitat suma de bani datorată, însă T.I a continuat să îi solicite acesteia şi alte sume de bani, ameninţându-l pe B.A. că deţine o filmare cu acesta în ipostaze indecente care va fi divulgată membrilor familiei sale. Astfel, în perioada iunie 2016 – martie 2017, persoana vătămată a achitat suspecţilor, în mai multe tranşe, suma de aproximativ 100.000 euro.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite